تاثیر فعالیت هوازی حاد به دنبال مصرف چهار نوع رژیم غذایی متفاوت بر سطح سرمی آیریزین در مردان دارای اضافه وزن
(ندگان)پدیدآور
مردانیان قهفرخی, مجیدحبیبی, عبدالحمید حبیبیمحمد شاهی, مجیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: تأثیر همزمان ورزش و رژیمهای غذایی متفاوت بر آیریزین به عنوان موضوع جدید مطرح است. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر فعالیت هوازی حاد به دنبال مصرف چهار نوع رژیم غذایی متفاوت بر سطح سرمی آیریزین در مردان دارای اضافه وزن انجام گرفته است.
روش بررسی: در پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی، 8 مرد دارای اضافه وزن (میانگین سنی 6/1 23 سال و میانگینBMI 47/ 23/29)، در چهار جلسه مجزا به فاصله یک هفته به آزمایشگاه فیزیولوژی مراجعه کردند. در هر جلسه بعد از خوردن یکی از غذاهای معمولی، پرکربوهیدرات، پرپروتئین و پرچرب، 30 دقیقه با شدت 60-70 درصد حداکثر ضربان قلب روی تردمیل دویدند. سه نمونه خونی در حالت ناشتا، دو ساعت پس از مصرف غذا (قبل از ورزش) و بعد از ورزش گرفته شد. از روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز واریانس دو طرفه و مکرر استفاده شد.
یافتهها: آنالیز آماری دادهها نشان داد مصرف چهار نوع غذای متفاوت قبل از ورزش موجب کاهش غلظت آیریزین شد، که این کاهش تنها در گروه رژیم پرچرب معنی دار بود (038/0P≤). بعلاوه در طی ورزش پس از مصرف هر چهار نوع رژیم متفاوت، آیریزین افزایش معنی دار یافت (پر کربوهیدرات 049/0P=، پر پروتئین 001/0P=، پر چرب 003/0P= و معمولی021/0P=).
نتیجهگیری: علی رغم کاهش آیریزین پس از مصرف رژیم های غذایی مختلف، به نظر میرسد فعالیت ورزشی به دنبال رژیم های غذایی متفاوت میتواند موجب افزایش معنی دار آیریزین سرم مردان جوان دارای اضافه وزن شود. با این حال فعالیت هوازی به دنبال رژیم غذایی پر پروتئین نسبت به سایر رژیم های غذایی افزایش معنی داری در آیریزین سرم نشان داد.
کلید واژگان
تمرین هوازی حادرژیم غذایی
آیریزین
اضافه وزن
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2017-01-201395-11-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازسازمان پدید آورنده
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایرانگروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
گروه تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
شاپا
2252-052X2252-0619




