میزان بقای باکتریهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در ماستهای پروبیوتیک
(ندگان)پدیدآور
ویسی, مسعودوکیلی, مهدیسجراحزاده, مریمدلاویز, الهامحردانی, آمنهمحمدی, فاطمهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: در زمان مصرف فرآوردههای پروبیوتیک، وجود حداقل 106 (کلنی در هر گرم) از باکتریهای لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم بهمنظور اعمال اثرات سلامتیبخش مورد نیاز است. میزان اسیدیته، یکی از عوامل تأثیرگذار بر بقای پروبیوتیکها در محصول میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی تعداد باکتریهای پروبیوتیک موجود و میزان اسیدیتۀ آنها در طول مدت نگهداری در سه نوع ماست پروبیوتیک میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه، باکتریهای موجود در ماستهای پروبیوتیک تهیهشده از شرکتهای A، Bو C بهصورت پور پلیت کشت داده شده و به مدت 72 ساعت در دمای 37 درجۀ سانتیگراد و شرایط بیهوازی نگهداری شدند.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که بعد از گذشت 20 روز، تعداد باکتریهای زنده در هر سه نوع ماست بهصورت معناداری کاهش و میزان اسیدیته نیز بهصورت معناداری افزایش یافت (00/0P=). همچنین نشان داده شد که میزان زنده ماندن باکتریهای ماست Aنسبت به ماست B و C بیشتر بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه بهنظر میرسد انتخاب ترکیبی از گونههای باکتریهای پروبیوتیک بهنحوی که موجب کاهش تولید اسید گردند، زندهمانی باکتریها را بهبود میبخشند. همچنین استفاده از تکنولوژیهایی مانند خشک کردن، میکروانکپسوله کردن و افزودن پری بیوتیکها احتمال بقای باکتریها را افزایش خواهد داد.
کلید واژگان
پروبیوتیکاسیدیته
لاکتوباسیلوس
بیفیدوباکتر
شمارش میکروبی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-07-231393-05-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازسازمان پدید آورنده
گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماریهای متابولیک، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.گروه تغذیه، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
گروه تغذیه، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
گروه تغذیه، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
- گروه تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
شاپا
2252-052X2252-0619




