اثر ویتامین C بر شاخصهای چاقی موشهای صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب
(ندگان)پدیدآور
فاطمی طباطبایی, سید رضاشهریاری, علیعباسزاده, مهتابنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: ویتامین C اغلب به فراوانی و به سادگی مورد استفاده قرار می گیرد و بر اساس برخی گزارشات سطح آن در افراد چاق پایینتر است. لذا به منظور بررسی اثر سطوح مختلف این ویتامین بر دریافت غذا، انرژی و شاخصهای بدنی، موشهای صحرایی با جیره پرچرب و مقادیر افزایشی ویتامین C در آب آشامیدنی تیمار شدند.
روش بررسی: مطالعه روی 40 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگ (10±160 گرم) انجام شد. حیوانات به پنج گروه کنترل، پرچرب (HF)، پرچرب+ mg/l 250 ویتامین c (HF250)، پرچرب+ mg/l 500 ویتامین C (HF500) و پرچرب+ mg/l 1000 ویتامین C (HF1000)، تقسیم شدند. گروه کنترل با استفاده از پلتهای استاندارد و گروههای پرجرب توسط جیره حاوی 31% دنبه تغذیه شدند و ویتامین C به آب آشامیدنی گروههای تحت تیمار اضافه شد. در این مطالعه مصرف آب، غذا و افزایش وزن و شاخصهای مرتبط با چاقی در گروههای تحت مطالعه طی 8 هفته مورد مقایسه قرار گرفت.
یافتهها: استفاده از جیره پر چرب باعث افزایش دریافت انرژی، افزیش وزن، ذخیره چربی (05/0Pنتیجهگیری: افزودن ویتامین C به میزان mg/l500 و mg/l1000 آب آشامیدنی باعث کنترل افزایش وزن و احتباس چربی در حیواناتی میشود که از جیره پرچرب استفاده میکنند. این موضوع ممکن است پیشنهاد کننده اثر مفید آن در مهار اختلالات ناشی از چاقی باشد.
کلید واژگان
چاقیچربی
ویتامین C
جیره پرچرب
موش صحرایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-03-211393-01-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازسازمان پدید آورنده
گروه علوم پایه، بخش فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.گروه علوم پایه، بخش بیوشیمی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
گروه علوم پایه، بخش فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
شاپا
2252-052X2252-0619




