• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشنامه حلال
    • دوره 3, شماره 4/1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشنامه حلال
    • دوره 3, شماره 4/1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تطابق الزامات و قوانین برچسب‎گذاری محصولات غذایی در کشورهای پیشرو و اسلامی با قوانین ایران (یک مطالعه تطبیقی)

    (ندگان)پدیدآور
    آصفری, محدثهحسینی, هدایتحضوری, محمدسمیعی, هالهسمیعی, سمانه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.782 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    برچسب‏گذاری مواد غذایی از جمله موارد ضروری در آگاهی دادن به خریدار در هنگام خرید است. افراد با توجه به شرایط متفاوت جسمانی خود نیازهای متعددی برای دقت به محتویات و برچسب‎های مواد غذایی مصرفی خود دارند. با توجه به گسترش استفاده از محصولات بسته‎بندی شده، بالا رفتن فرهنگ مردم و توجه به سلامت جامعه، برچسب‎گذاری ابزاری مهم جهت اطلاع‎رسانی به مصرف‎کنندگان و سنجش سلامت محصولات محسوب می‎شود که باید به‎نحو مطلوب و با کارایی بالا مورد استفاده قرار گیرد تا نقش به‎سزایی در کاهش بیماری‎های غیرواگیر ایفا نمایند. پژوهش حاضر در قالب یک مطالعه کتابخانه‎ای و با استفاده از مقالات مرتبط در بانک‎های اطلاعاتی و موتورهای جستجو انجام شده‎است. همچنین قوانین و مقررات برچسب‎گذاری در کشورهای کانادا، انگلستان، ژاپن، استرالیا و نیوزیلند، افریقای‎جنوبی، امارات، مالزی، ترکیه، اتحادیه‎اروپا و کدکس‎غذایی بررسی و با ضوابط موجود در ایران مقایسه‎ شد. نتایج این مطالعه نشان داد که حدود 90% قوانین بین‎المللی بررسی‎شده مرتبط با برچسب‎گذاری در کشورهای مختلف، با ایران مطابقت دارد. بر اساس مطالعات پیشین با توجه به فراوانی اطلاعات مندرج، محدودیت زمانی در هنگام خرید فرآورده‌های غذایی از یک سو و ناخوانا بودن برخی اطلاعات در برچسب‎ها و مخدوش‎شدن آنها و همچنین غیر قابل‎فهم بودن اطلاعات، دستیابی به اهداف سیاست برچسب‌گذاری حاصل نشده‌است. این مطالعه لزوم وجود یک طرح منسجم و ضرورت یکسان‎سازی برچسب‎های تمامی محصولات غذایی را برای جلوگیری از سردرگمی و بلاتکلیفی مصرف‎کننده در حیطه برچسب‎های غذایی آشکار می‏کند.
    کلید واژگان
    برچسب‎گذاری موادغذایی
    ارتقاء سلامت
    قوانین و الزامات
    غذای سالم
    سیاست غذایی

    شماره نشریه
    41
    تاریخ نشر
    2020-08-22
    1399-06-01
    ناشر
    مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505
    Halal Research Center of Islamic Republic of Iran
    سازمان پدید آورنده
    معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
    انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
    دانشیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
    سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
    گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم ;پزشکی تهران

    شاپا
    2676-5624
    2676-5632
    URI
    https://dx.doi.org/10.30502/h.2020.227725.1019
    http://jh-per.halal.ac.ir/article_114622.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/218018

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب