پژوهشنامه حلال
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
جایزه نوبل شیمی در سال 2023
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2023-02-20)جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۳ به مونگی جی. باوندی، لوئیس ای. براس، و الکسی آی. اکیموف به خاطر کارهای پیشگامانه آنها روی نقاط کوانتومی اهدا شده است. نقاط کوانتومی ذراتی به اندازه چند نانومتر هستند که به دلیل اثرات محدودیت کوانتومی ...
-
نقش قواعد تصمیمگیری و بیانیه انطباق برای تعیین کمی مقادیر اتانول در محصولات حلال با استفاده از کروماتوگرافی گازی
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2023-02-20)سابقه و هدف: امروزه با توجه به افزایش تقاضای مصرف محصولات حلال در جوامع مسلمان، تعیین مقادیر اتانول در این محصولات از اهمیت ویژهای برخوردار است. اتانول، که در برخی موارد میتواند به صورت طبیعی در محصولات غذایی تشکیل شود، ...
-
حلال و تقریب مذاهب اسلامی
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2023-02-20)تقریب مذاهب اسلامی از صدر اسلام تا کنون مورد اهتمام وتوجه بزرگان دین بوده است. برای نیل به وحدت مسلمان و تقریب مذاهب راهکارها و روش های بسیاری با تاکید بر اشتراکات امت (قرآن، رسول، قبله، و...) در طول تاریخ به کارگرفته شده ...
-
زنبورداری حلال از دیدگاه فقه اسلامی
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2023-02-20)سابقه و هدف: زنبورداری به عنوان یک شغل مفید و درآمدزا مورد توجه مذاهب فقهی اسلامی قرار گرفته و برای آن شروط و احکامی بیان شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی زنبورداری از دیدگاه مذاهب فقهی اسلامی است. مواد و روشها: این پژوهش ...
-
بررسی نگرش مصرفکنندگان بر ارزش ویژه نشان طیب و تاثیر آن بر تمایل به صرف هزینه در خریداری فراوردههای طیب
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2023-02-20)سابقه و هدف: طیب در دیدگاه اسلامی مبتنی بر انطباق فراوردهها با استانداردهای ارگانیک، حلال و فراسودمند در زنجیره تولید تا مصرف بر اساس پنج اصل تعریف شده است که این اصول شامل حلیت، سلامت، اصالت، جذابیت (آراستگی)، و برکت ...
-
جایگزینهای شیر با منشا گیاهی به عنوان یک نوشیدنی حلال: اثرات سلامتبخشی و زیست محیطی
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2023-02-20)سابقه و هدف: مصرف جایگزینهای شیر با منشا گیاهی به دلیل تأثیرات مثبت بسیاری که بر سلامت بدن انسان دارد، به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته است. افرادی که از آلرژی به شیر گاو و ناتوانی در هضم لاکتوز رنج میبرند، این نوشیدنیها ...
-
طیفسنجی رامان و کاربرد آن در احراز هویت غذاهای حلال با استفاده از روشهای کمومتریکس
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2023-02-20)سابقه و هدف: درک پایه ای اصول اولیه طیف سنجی رامان با تقویت نگرش به این روش قدرتمند می تواند به گسترش کاربردهای آن کمک کند. تلفیق روش های تحلیل چند متغیره کمومتریکس با طیف سنجی رامان در حل بسیاری از مسائل پژوهشی و ...
-
استفاده از اسانس زیره سیاه بهعنوان جایگزین آنتیاکسیدان سنتزی برای تولید محصول سالم
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-11-22)مقدمه: روغنها در طی نگهداری اکسید شده و کیفیت آنها کاهش مییابد. جهت جلوگیری از اکسیداسیون معمولاً از آنتیاکسیدانهای سنتزی استفاده میشود که برای سلامت انسان مضر هستند. برخی از ترکیبات طبیعی میتوانند در مهار اکسیداسیون ...
-
مقایسه غلظت برخی از مواد مضردر گوشت آبزیان حلال و حرام گوشت
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-11-22)مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی تطابق حلیت فقهی مصرف تعدادی از گونههای آبزیان با غلظت برخی از مواد مضر (شامل هیستامین، اوره، متانول) در گوشت آنها به انجام رسید.روشها: نمونهبرداری از گونههای Arius maculatus (حرام)، Atule ...
-
بررسی میزان آلودگی فرآوردههای لبنی به آفلاتوکسین 1M در ایران و جهان و راهکارهای پیشگیرانه برای کاهش آن
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-11-22)سابقه و هدف: تأمین امنیت غذایی از فاکتورهای مهم در حفظ سلامت جامعه بوده و استفاده از مواد غذایی مغذی گام مهمی در حصول این هدف به شمار میآید. شیر و فرآوردههای لبنی یکی از کاملترین و طبیعیترین مواد غذایی بوده که جایگاه ...
-
شاخص های کالای حرام از رهیافت آموزه های دینی
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-11-22)مقدمه: در میان آموزههای دینی، بهره بردن از برخی کالاها برای مکلفین حرام معرفی شده است که به معنای لزوم پرهیز از آنهاست؛ به گونهای که در صورت ارتکاب، مجازات الهی را در پی خواهد داشت. در این میان، اگر چه در تحلیل فرآیند ...
-
مطالعه اپیدمیولوژی بیماری مشترک سل گاوی در استان خراسان رضوی طی سالهای 1393-1396
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-08-23)مقدمه: گزارشهای متعددی از ابتلای انسان به سل گاوی «مایکوباکتریوم بوویس» در دنیا وجود دارد. امکان انتقال مایکوباکتریوم بوویس به انسان از حیوانات وحشی و اهلی، استنشاق لاشه آلوده و خوردن محصولات لبنی غیر پاستوریزه وجود دارد. ...
-
تأثیر روشهای مختلف آبزدایی روی پروفایل ترکیبات شیمیایی و کارآیی ضدباکتریایی اسانس نعناع فلفلی علیه باکتری استافیلوکوکوس آرئوس در شرایط In vitro
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-08-23)مقدمه: نعناع فلفلی یکی از گیاهان دارویی ارزشمند با خواص ضدمیکروبی و ضداکسیدانی قوی بوده که کاربردهای متنوعی در صنایع غذایی دارد.روشها: برگهای تازۀ نعناع فلفلی بهصورت تک لایه توسط روشهای مختلف خشک کردن (خورشیدی، آفتابی ...
-
بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و حسی کیک اسفنجی با استفاده از آرد ازگیل وحشی و آرد جوانه گندم
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-08-23)مقدمه: امروزه بهبود ارزش غذایی فرآوردههای غلات بهعنوان مواد غذایی پرمصرف مورد توجه محققین قرارگرفته است. افزودن فیبر و منابع پروتئینی به کیک میتواند سبب کاهش محتوای کالری و افزایش ارزش غذایی آن شود.روشها: در این پژوهش ...
-
نقش روزی حلال در تحکیم نهادخانواده با محوریت اصل عفاف
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-08-23)مقدمه: عفت یکی از فضایل اخلاقی است که در آموزه های دینی از جایگاهی والا برخوردار بوده و به آن سفارش فراوان شده است و در تحکیم خانواده نقش بسزایی دارد و هدف از این پژوهش مشخص نمودن نقش روزی حلال در استحکام خانواده با محوریت ...
-
بررسی عوامل فرهنگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در تهیه غذای حلال
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-05-22)سابقه و هدف: موضوع حلال و توجه به فرهنگ استفاده از آن، موضوعی است که مورد تأکید دین مبین اسلام میباشد. با تأمل در آیات و روایات به خوبی در مییابیم که این موضوع درنگرش اسلام از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و اسلام ...
-
تأثیر افزودن اسانس نعناع فلفلی روی شاخصهای کیفی شیمیایی پراکسید، اسید تیوباربیتوریک، پایداری اکسایشی، دورۀ القاء و ارزیابی حسی و چشایی روغن سویا تصفیه شده
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-05-22)مقدمه: یکی از مهمترین واکنشهای مرتبط با فساد روغنهای خوراکی واکنشهای اکسایشی بوده که سبب تغییرات نامطلوب در طعم، بو و بافت میشود. از طرف دیگر داشتن طعم و رایحۀ نامطلوب، مورد پسند مصرفکنندگان نیستند. از این رو در این ...
-
بررسی اسباب حلیت از منظر فقه امامیه
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-05-22)مقدمه: مسئله حرمت مال دیگران یکی از اساسیترین اموری است که در زندگی آدمی، در بعد فردی و اجتماعی، دارای آثار منفی است و در آموزههای دینی بهویژه در قرآن به احترام به اموال غیر و نهی از تصرف بدون اجازه، سفارش شده است و در ...
-
مقایسه فعالیت بدنی و الگوی غذایی بر پایه ی هرم غذایی ایران و My Plate دو گروه دختران دچار سندرم پیش از قاعدگی و سالم
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-05-22)مقدمه: سندرم پیش از قاعدگی یکی از اختلالات شایع در خانمها در سنین باروری است. از آنجایی که علت اصلی این سندروم ناشناخته است، رعایت الگوی مناسب غذایی نسبت به روشهای درمان دارویی، بیخطر، مطمئن، کم هزینه و کم عارضه است. ...
-
بهینهیابی فرمولاسیون نوشیدنی فراسودمند بر پایه مغز گردو، کنسانتره پروتئینی آب پنیر و اینولین و بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی آن
(مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران شماره پروانه وزارت ارشاد : 83505Halal Research Center of Islamic Republic of Iran, 2022-02-20)مقدمه: امروزه تقاضای مصرفکنندگان، برای استفاده از غذاهای سالمتر که در درمان و پیشگیری از بیماریها مفید باشد، افزایش یافته است. توجه صنعت غذا به اینگونه غذاهای عملگرا، سبب ایجاد نسل جدیدی از محصولات با سطح جدیدی از ...



