نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدصادق, مجیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:20:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:20:14Z
dc.date.available1399-07-09T02:20:14Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:20:14Z
dc.date.issued2019-08-23en_US
dc.date.issued1398-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-11-19en_US
dc.date.submitted1396-08-28fa_IR
dc.identifier.citationمحمدصادق, مجید. (1398). مقایسه باکتری شناسی و ویژگی‌های ماکروسکوپی (کش آمدن و شفاف بودن) و میکروسکوپی (سرخسی شدن و نظم کریستال‌ها) ترشحات فحلی در گاوهای سالم و واکل. نشریه علمی پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکی, 15(1), 81-96.fa_IR
dc.identifier.issn2251-8851
dc.identifier.issn2252-0244
dc.identifier.urihttp://vet.journals.iau-garmsar.ac.ir/article_670981.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/217575
dc.description.abstract<em> دراین پژوهش 42رأس گاو واکل (گروه آزمایشی) و18رأس گاوسالم (گروه شاهد) آماده تلقیح هلشتاین فحل ازیکی ازدام‌پروری‌های خراسان رضوی فراهم شد. خون از ورید زیردمی اخذ وسرم آن‌ها پس ازجداسازی منجمد وهمراه با لیزابه فحلی به آزمایشگاه ارسال شد. در آزمایشگاه، غلظت استرادیول سرم به کمک روش RIA و دیگر مشخصات لیزابه با مشاهده مستقیم (کش‌آمدن و شفاف بودن) ویا به کمک میکروسکوپ (سرخسی‌شدن و نظم کریستال‌ها) و همچنین نتیجه کشت باکتری شناسی تعیین شد. نتایج نشان داد که میانگین کش‌آمدن (cm) (9/0=P ,3/0±3/3 ,4/0±1/3 ,3/0± 25/3 ,2/0± 15/3)، میانه سرخس‌ شدن ساده (3/0=P ,3 ,2 ,3 ,5/2)، میانه سرخسی شدن بررسی شده بافتوشاپ(1/0=P ,4 ,4 ,3 ,3)، میانه منظم بودن کریستال‌ها (85/0=P ,2 ,2 ,2 ,2)، میانه شفاف بودن لیزابه (06/0=P ,2 ,2 ,5/1 ,2) و میانگین غلظت استرادیول(pg/ml) (7/0=P، 3 ± 3/5، 5/1 ± 4، 7/1 ± 7/4، 4/2 ± 8 ) به‌ترتیب ازچپ به راست درگروه واکل‌غیرآبستن(34راس)، واکل‌آبستن(8 راس)، سالم غیرآبستن (10 راس) وسالم آبستن (8 راس) بود. توزیع دام‌ها دردرجات مختلف شاخص‌های بررسی شده در لیزابه فحلی معنی‌دار نبود(05/0<P). آزمون اسپرمن تنها میان میزان سرخسی‌شدن بررسی شده با فتوشاپ و گروه‌های آزمایشی و شاهد ارتباط معنی‌داریافت (017/0=P , 3/0-=r) به‌گونه‌ای‌که درجه 3 سرخسی شدن (معادل سرخسی‌‌شدن40 تا60% لیزابه) برای باروری به‌ترین و درجات کم‌تر یا بیش‌تر از آن نامناسب تلقی شد. نتایج باکتری شناسی نشان داد که میان باکتری‌های جدا شده و درجات سرخصی شدن، کش آمدن، شفاف بودن و منظم بودن کریستال‌ها ارتباطی وجود نداشت (P>0.05) درحالیکه اشرشیا کلی، کلبسیلا، تروپرلا پیوژنز، استافیلوکوک ‌های بتا همولتیک به طور معنی داری از گروه واکل‌ها بیشتر جدا شد (P=0.00) .از این مطالعه نتیجه‌گیری شد که از میان شاخص‌های بررسی شده تنها درجه متوسط سرخسی‌شدن بررسی شده با فتوشاپ با میزان آبستن شدن و واکل نبودن دام‌ها ارتباط داشت. </em>fa_IR
dc.format.extent658
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسارfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه علمی پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکیfa_IR
dc.subjectسرخسی شدنfa_IR
dc.subjectکش آمدنfa_IR
dc.subjectشفاف بودنfa_IR
dc.subjectمنظم بودن کریستال لیزابه فحلیfa_IR
dc.subjectاسترادیول سرمfa_IR
dc.subjectواکلیfa_IR
dc.subjectباکتری شناسیfa_IR
dc.titleمقایسه باکتری شناسی و ویژگی‌های ماکروسکوپی (کش آمدن و شفاف بودن) و میکروسکوپی (سرخسی شدن و نظم کریستال‌ها) ترشحات فحلی در گاوهای سالم و واکلfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشی (اصیل)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسارfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue1
dc.citation.spage81
dc.citation.epage96


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد