اندازه گیری باقیمانده سموم کلرپیریفوس و دلتامترین در گوجه فرنگیهای گلخانهای کرج به روش استخراج با فاز جامد
(ندگان)پدیدآور
محمدی, شهرزادایمانی, سهرابنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به کاربرد فراوان سموم کشاورزی، موضوع سموم و بررسی باقیمانده غیر مجاز آنها روی محصولات برداشت شده از اهمیت خاصی برخوردار است. به این منظور باید مطالعات گسترده و متعددی روی محصولات کشاورزی صورت گیرد تا از ورود نمونههای آلوده به چرخه مصرف جلوگیری شود. در این مطالعه از مجموع 29 میدان میوه و تره بار شهر کرج، 10 میدان میوه و تره بار در نقاط مختلف شهر انتخاب و 25 نمونه کاملاً تصادفی به وزن 2 کیلوگرم برای هر نمونه جمعآوری شد. نمونهها در آزمایشگاه با روش فاز جامد Solid Phase Extraction (SPE) استخراج و به کمک جریان ازت تغلیظ گردیدند. اندازهگیری عصارههای نهایی برای میزان باقیمانده توسط دستگاههای High Performance Liquid Chromatograph (HPLC) ،Gas Chromatograph/NPD (GC/NPD) Gas/Mass Spectrometer (GC/MS) صورت گرفت. دادههای بدست آمده با حداکثر میزان مجاز بقایای آفتکش Maximum Residue Limit (MRL)کدکس غذایی و ملی مقایسه گردیدند و نتایج نشان داد که 6 و20 مورد یعنی 24 و 80 درصد به ترتیب براساس کدکس غذایی و ملی برای کلرپیریفوس و 14 مورد یعنی 56 درصد نمونه ها براساس کدکس غذایی برای دلتامترین دارای آلودگی بیش از حد مجاز بودند.
کلید واژگان
باقیمانده آفتکشحداکثر حد مجاز
استخراج فاز جامد
کلرپیریفوس
دلتامترین
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-05-211391-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی شیرازIslamic Azad University, Shiraz branch
شاپا
2008-31142476-7697




