اثر ضد میکروبی و ترکیبات شیمیایی گیاه مرزه بختیاری
(ندگان)پدیدآور
ابراهیمی, نیکتاکتابچی, ساغرروشن, وحیدنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه آلودگی محیط زیست و تجمع مواد سمی در آن یکی از مسئلههای بسیار خطرناک برای سلامتی بشر و موجودات زنده میباشد. همینطور پدیده مقاوت به آنتی بیوتیک ها و پیدایش سویه های مقاوم یکی از مشکلاتی است که کشاورزان با آن روبرو میباشند. استفاده از ترکیبات طبیعی یکی از راهکارهای موثر برای این مشکلات میباشد. در این تحقیق اثر ضد میکروبی اسانس وعصاره گیاه Satureja bachtiarica به روش انتشار دیسک روی پاتوژن های Pseudomonas syringae pv. Syringae, Rhizobium radiobacter , Ralstonia solanacearum , Xanthomonas axonopodis pv. citri, Bacillis subtilis, Pectobacterium cartovorum, Pectobacterium atrosepticum. مورد مطالعه قرار گرفت.همچنین جت محاسبه حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت گشندگی (MBC) از روش میکروبراث دایلوشن استفاده گردید. براساس نتایج حاصله بهترین غلظت بازدارندگی و کشندگی اسانس و عصاره این گیاه روی باکتری Bacillus subtillisمیباشد.همچنین ترکیبات شیمیایی اسانس و عصاره این گیاه به ترتیب با روشهای GC-MS وHPLC جداسازی گردید. مهمترین ترکیبات شیمیایی اسانس شامل: Carvacrol 53.94, γ- terpinene13,08, Tymole11.16, P-symene 6.54, E- caryophylene2.16, Bornole1.2, Linalool2.49, α- terpnene. و مهمترین ترکیبات شیمیایی عصاره شامل: Carcacrol (461.48mlgr/lit), Quercetin (75.80mlgr/lit) Eugenol (60.61mlgr/lit) Hesperetin (24.29mlgr/lit), Hesperedin(13.75mlgr/lit), Rutin (13.23mlgr/lit), Catechin (9.721mlgr/lit), Vanillin(1.01mlgr/lit), Caffeic acid (0.0812ml gr/lit), P-coumaric acid(2mlgr/lit), میباشد. به طور کلی اسانس گیاه Satureja bachtiarica خاصیت آنتی میکروبی مناسبی روی تمامی میکرو ارگانیسم ها دارا میباشد. اگرچه عصاره این گیاه تنها روی پاتوژن هایXanthomonas axonopodis pv. citri, Bacillis subtilis , Ralstonia solanacearum, Pseudomonas syringae pv.syringae اثر ضد میکروبی نشان داده است.
کلید واژگان
مرزه بختیاریاثر ضد میکروبی
اسانس
عصاره
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی شیرازIslamic Azad University, Shiraz branch
سازمان پدید آورنده
گروه بیماریشناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرانگروه بیماریشناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، شیراز، ایران
شاپا
2008-31142476-7697




