• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • گیاه پزشکی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • گیاه پزشکی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر ضد میکروبی و ترکیبات شیمیایی گیاه مرزه بختیاری

    (ندگان)پدیدآور
    ابراهیمی, نیکتاکتابچی, ساغرروشن, وحید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    202.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه آلودگی محیط زیست و تجمع مواد سمی در آن یکی از مسئله‌های بسیار خطرناک برای سلامتی بشر و موجودات زنده میباشد. همینطور پدیده مقاوت به آنتی بیوتیک ها و پیدایش سویه های مقاوم یکی از مشکلاتی است که کشاورزان با آن روبرو می­باشند. استفاده از ترکیبات طبیعی یکی از راهکارهای موثر برای این مشکلات میباشد. در این تحقیق اثر ضد میکروبی اسانس وعصاره گیاه Satureja bachtiarica   به روش انتشار دیسک  روی پاتوژن های Pseudomonas syringae pv. Syringae, Rhizobium radiobacter  ,  Ralstonia solanacearum , Xanthomonas axonopodis pv. citri, Bacillis subtilis, Pectobacterium cartovorum, Pectobacterium atrosepticum.  مورد مطالعه قرار گرفت.همچنین  جت محاسبه حداقل غلظت بازدارندگی  (MIC) و حداقل غلظت گشندگی  (MBC) از روش میکروبراث دایلوشن استفاده گردید. براساس نتایج حاصله بهترین غلظت بازدارندگی و کشندگی اسانس و عصاره این گیاه  روی باکتری Bacillus subtillisمیباشد.همچنین ترکیبات شیمیایی اسانس و عصاره این گیاه به ترتیب با روشهای GC-MS وHPLC جداسازی گردید. مهمترین ترکیبات شیمیایی اسانس شامل: Carvacrol 53.94, γ- terpinene13,08, Tymole11.16, P-symene 6.54, E- caryophylene2.16, Bornole1.2, Linalool2.49, α- terpnene.  و مهمترین ترکیبات  شیمیایی عصاره شامل: Carcacrol (461.48mlgr/lit), Quercetin (75.80mlgr/lit) Eugenol (60.61mlgr/lit) Hesperetin (24.29mlgr/lit), Hesperedin(13.75mlgr/lit), Rutin (13.23mlgr/lit), Catechin (9.721mlgr/lit), Vanillin(1.01mlgr/lit), Caffeic acid (0.0812ml gr/lit), P-coumaric acid(2mlgr/lit), میباشد. به طور کلی اسانس گیاه Satureja bachtiarica خاصیت آنتی میکروبی مناسبی روی تمامی میکرو ارگانیسم ها دارا میباشد. اگرچه عصاره این گیاه تنها روی پاتوژن هایXanthomonas axonopodis pv. citri, Bacillis subtilis , Ralstonia solanacearum, Pseudomonas syringae pv.syringae اثر ضد میکروبی نشان داده است.
    کلید واژگان
    مرزه بختیاری
    اثر ضد میکروبی
    اسانس
    عصاره

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-12-22
    1396-10-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
    Islamic Azad University, Shiraz branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه بیماری‌شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
    گروه بیماری‌شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
    مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، شیراز، ایران

    شاپا
    2008-3114
    2476-7697
    URI
    http://ppj.iaushiraz.ac.ir/article_545313.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/21461

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب