نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوروزی, زین العابدینfa_IR
dc.contributor.authorرهنما, کامرانfa_IR
dc.contributor.authorربانی نسب, حجت الهfa_IR
dc.contributor.authorتقی نسب, میثمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:27:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:27:27Z
dc.date.available1399-07-08T17:27:27Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:27:27Z
dc.date.issued2017-12-22en_US
dc.date.issued1396-10-01fa_IR
dc.date.submitted2013-04-22en_US
dc.date.submitted1392-02-02fa_IR
dc.identifier.citationنوروزی, زین العابدین, رهنما, کامران, ربانی نسب, حجت اله, تقی نسب, میثم. (1396). ارزیابی توانایی کنترل بیولوژیکی پژمردگی فوزاریومی خربزه توسط Trichoderma spp. و Bacillus spp.. گیاه پزشکی, 8(2), 87-102.fa_IR
dc.identifier.issn2008-3114
dc.identifier.issn2476-7697
dc.identifier.urihttp://ppj.iaushiraz.ac.ir/article_545311.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/21459
dc.description.abstract<span>برای بررسی امکان کنترل بیولوژیکی </span><em>Fusarium oxysporum</em><span> f. sp </span><em>melonis</em><span>  عامل پژمردگی فوزاریومی خربزه سه گونه </span><em>Trichoderma </em><em> </em><span>و دو سویه باکتری  </span><em>Bacillus </em><span>sp. در شرایط آزمایشگاه و گلخانه مورد ارزیابی قرار گرفتتند. در آزمون کشت متقابل هم زمان  جدایه</span><em>T. harzianum </em><span>6  با قارچ عامل بیماریزا70 درصد و در کشت غیر هم زمان با عامل بیماری­زا جدایه </span><em>T</em><span>. </span><em>viride </em><span>10 با 59/52 درصد باعث بیشترین بازداری از رشد میسلیوم­های عامل بیماری­زا گردید. در آزمون ترکیبات فرار ضد قارچی جدایه </span><em>T. harzianum </em><span>6 با 5/31 درصد مانع از رشد میسلیوم­های عامل بیماری­زا گردید. در کشت متقابل باسیلوس­ها با عامل بیماری­زا سویه </span><em>Bacillus</em><span> sp.62   با 5/30 درصد بیشترین درصد بازداری از رشد میسلیوم عامل بیماری­زا در شرایط آزمایشگاه گردید. همچنین در ترکیبات فرار سویه </span><em>Bacillus </em><span>sp.15با 37/12 بیشترین درصد بازداری از رشد میسلیوم­های عامل بیماریزا گردید. در تست مواد مایع خارج سلولی قابل نفوذ در آگار تمام استرین­ها مانع از رشد میسلیوم عامل بیماری­زا گردید. اثر سویه </span><em>Bacillus </em><span>sp.62و مخلوط  هر دو گونه­ی </span><em>T</em><span>. </span><em>viride</em><span> و </span><em>T. longibrachiatum</em><em> به </em><span>ترتیب 93/84 و 53/84 بیشترین تاثیر بر افزایش رشد طولی ساقه گیاه مشاهده گردید اما بیشترین تاثیر بر افزایش وزن قسمت­های هوایی مخلوط گونه تریکودرما </span><em>T.</em><span> </span><em>longibrachiatum</em><span>و باکتری</span><em>Bacillus</em><span>sp.15مشاهده گردید. بیشترین  تاثیر بر افزایش وزن تر ریشه با گونه</span><em>T. harzianum</em><em> </em><span>مشاهده شد. بیشترین تاثیر بر وزن خشک ساقه مخلوط دو گونه تریکودرما </span><em>T. viride</em><span>و</span><em>T. harzianum</em><span>دیده شد. بیشترین تاثیر بر اقزایش وزن خشک ریشه توسط باکتری   </span><em>Bacillus</em><span> sp.15و قارچ </span><em>T. harzianum</em><span>مشاهده گردید. مقایسه میانگین­ها  با استفاده آزمون LSD انجام گردید.</span>fa_IR
dc.format.extent244
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی شیرازfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Shiraz branchen_US
dc.relation.ispartofگیاه پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofPlant Protection Journalen_US
dc.subjectپژمردگی فوزاریومیfa_IR
dc.subjectکنترل بیولوژیکfa_IR
dc.subjectخربزهfa_IR
dc.subjectspp. Trichodermafa_IR
dc.subjectspp. Bacillusfa_IR
dc.titleارزیابی توانایی کنترل بیولوژیکی پژمردگی فوزاریومی خربزه توسط Trichoderma spp. و Bacillus spp.fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue2
dc.citation.spage87
dc.citation.epage102


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد