بررسی اثر صمغهای زانتان، آلژینات و کربوکسی متیل سلولز و شرایط انجمادزدایی بر کیفیت فینگر ماهی
(ندگان)پدیدآور
جمشیدی, انیسهشعبانپور, بهارهرحمانی فرح, کاوهپیغمبری, سیدیوسفرستم زاده, هانیهآذری به, مریمبرزگر, لحاکنوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این طرح بررسی اثر صمغهای زانتان، آلژینات و کربوکسی متیل سلولز و شرایط انجمادزدایی بر ویژگیهای کیفی فینگر ماهی بود. برای این منظور صمغها در سطح 1 درصد به روکش فینگر ماهی افزوده گردید و به علاوه روشهای انجمادزدایی در هوا و مایکروویو با روش رایج سرخ کردن عمیق مقایسه شدند. نتایج اختلاف معنیداری بین شاخصهای ظرفیت نگهداری آب و میزان خاکستر نمونهها نشان ندادند (0/05P). نوع صمغ افزوده شده و نوع روش انجمادزدایی تأثیر معنیداری بر چسبندگی روکش داشتند (0/05>P). تأثیر نوع صمغ، روش انجمادزدایی و اثر متقابل آنها بر میزان رطوبت فینگرهای ماهی معنیدار بود (0/05>P). میزان چربی کل فینگرهای ماهی فقط تحت تأثیر نوع صمغ افزوده شده به آردزنی اولیه بود (0/05>P). بیشترین بازده محصول در تیمار شاهد سرخ شده و کمترین میزان این شاخص در تیمار آلژینات تیمار هوا مشاهده گردید (0/05>P). نوع صمغ و روش انجمادزدایی بر رنگ فینگرهای ماهی از نظر شاخصهای روشنایی *L، قرمزی *a و زردی *b تأثیر معنیداری داشت (0/05>P). بیشترین امتیازات حسی را تیمارهای شاهد داشتند. در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد بهترین روش انجمادزدایی، روش رایج سرخ کردن فینگر ماهی منجمد بوده و افزودن صمغها به صورت ترکیبی با آرد گندم در آردزنی اولیه، تأثیر منفی بر کیفیت نهایی محصول دارد.
کلید واژگان
انجماد زداییسرخ کردن
صمغ
فینگر ماهی
کپور نقرهای
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشیار دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشجوی دکتری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
استادیار دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشجوی دکتری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2252-09372538-2357




