کلون کردن ژن پروکیموزین در باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس
(ندگان)پدیدآور
امین لاری, لادنحسینی, ارسلاناسکندری, محمد هادینوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در سالهای اخیر از یک طرف به دلیل افزایش حجم تولید شیر در جهان و از طرف دیگر به خاطر کاهش منابع طبیعی آنزیم رنین، تولید پنیر با استفاده از این آنزیم کاهش چشمگیری داشته است. تلاشهای زیادی برای تولید این آنزیم به شکل نوترکیب صورت گرفته است. باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس استارتر طبیعی پنیر محسوب میشود و تولید پروکیموزین توسط این باکتری تحول بزرگی در صنعت شیر ایجاد خواهد کرد. در این پژوهش تلاش بر این بوده است که ژن تولید کنندهی پروکیموزین بزی در باکتری لاکتوکوکس لاکتیس کلون گردد. برای این کار ژن پروکیموزین که قبلاً در پلاسمید 28-pET و در باکتری E. coli سویه (BL21(DE3 کلون شده بود، توسط واکنشPCR تکثیر و پس از جداسازی ژن در پلاسمید واسط pTZ57R کلون و برای نگهداری بهتر به باکتری E. coli GM2163 منتقل شد. سپس ژن پروکیموزین از پلاسمید pTZ57R بریده، در پلاسمید لاکتوباکتریاییpNG-410 کلون و برای تکثیر پلاسمید کلون شده به باکتری E.coli MC1061 منتقل شد. بعد از تکثیر، پلاسمید pNG-410 حامل ژن پروکیموزین از باکتری E. coli MC1061 جدا و به باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس سویه NZ9000 منتقل گردید. کلونهای به دست آمده توالی یابی و از صحت ژن مورد نظر اطمینان حاصل شد.
کلید واژگان
پروکیموزینکلون کردن
لاکتوکوکوس لاکتیس
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیرازدانشیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
شاپا
2252-09372538-2357




