| dc.contributor.author | کمالی, آزاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | شرایعی, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | نیازمند, راضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | عین افشار, سودابه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:10:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:10:36Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:10:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:10:36Z | |
| dc.date.issued | 2013-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-10-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-08-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کمالی, آزاده, شرایعی, پروین, نیازمند, راضیه, عین افشار, سودابه. (1391). تأثیر غلظتهای مختلف مالتودکسترین و پلی وینیل پیرولیدون بر پایداری ترکیبات مؤثرهی ریزپوشانی شدهی زعفران با روش خشک کن پاششی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(4), 241-254. doi: 10.22101/jrifst.2013.03.15.142 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0937 | |
| dc.identifier.issn | 2538-2357 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2013.03.15.142 | |
| dc.identifier.uri | http://journals.rifst.ac.ir/article_67135.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214204 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش با هدف بررسی تأثیر غلظتهای مختلف مالتود کسترین و پلی وینیل پیرولیدون (به عنوان مواد دیواره) بر میزان حفاظت مواد مؤثرهی زعفران (کروسین، سافرانال و پیکروکروسین) ریزپوشانی شده با خشک کن پاششی انجام گرفت. بدین منظور، ابتدا فرآیند استخراج ترکیبات رنگی زعفران به صورت خالص انجام عصارهی آبی حاصله، به وسیلهی خشک کن انجمادی خشک شد. سپس محلولهای 5، 10 و 15 درصد مواد دیواره (حاوی 250 میلی گرم عصارهی آبی خشک شدهی انجمادی زعفران) تهیه و با خشک کن پاششی خشک شدند. پس از تعیین خصوصیات ریزکپسولهای حاصل (مقدار ترکیبات رنگ، عطر و طعم باقیمانده، راندمان ریزپوشانی، رطوبت، دانسیتهی توده، ریزساختار و قطر ذرات)، سرعت رهایش مواد مؤثره طی 45روز نگهداری در رطوبت نسبی0/22±52/89 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در مورد کروسین، مادهی دیوارهی مالتود کسترین و در مورد سافرانال و پیکروکروسین، مادهی دیوارهی پلی وینیل پیرولیدون اثر حفاظتی بهتری داشتند. با افزایش غلظت مواد دیواره از 5 به 15 درصد، مقدار مواد مؤثره کاهش یافت. ریزکپسولهای تهیه شده کروی شکل و دارای سطح تقریباً صاف بودند و ریزکپسولهای حاوی مالتود کسترین ذرات بزرگتری را نسبت به پلی وینیل پیرولیدن تولید نمودند. پس از 45 روز نگهداری، مادهی دیوارهی پلی وینیل پیرولیدون با غلظت 5 درصد، بیشترین حفاظت را در مورد مواد موثره ایجاد کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1108 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research and Innovation in Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2013.03.15.142 | |
| dc.subject | پلی وینیل پیرولیدون | fa_IR |
| dc.subject | خشک کن پاششی | fa_IR |
| dc.subject | ریزپوشانی | fa_IR |
| dc.subject | زعفران | fa_IR |
| dc.subject | مالتودکسترین | fa_IR |
| dc.title | تأثیر غلظتهای مختلف مالتودکسترین و پلی وینیل پیرولیدون بر پایداری ترکیبات مؤثرهی ریزپوشانی شدهی زعفران با روش خشک کن پاششی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیمی مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 1 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 241 | |
| dc.citation.epage | 254 | |