طبقهبندی سیب رددلیشز براساس تغییرات پاسخ آکوستیکی در دورۀ نگهداری با استفاده از تبدیل موجک گسسته و شبکههای عصبی مصنوعی
(ندگان)پدیدآور
لشگری, مجیدمحمدی گل, رضانوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه استفاده از سیستمهای نوینی که قادر به اندازهگیری غیرمخرب ویژگیهای کیفی محصولات غذایی بوده و قابلیت نصب روی خطوط درجهبندی را دارند، از اهمیت بهسزایی برخوردار است. تحلیل پاسخ آکوستیکی یکی از شیوههای غیرمخرب اندازهگیری ویژگیهای کیفی میوهها بشمار میآید. در این پژوهش، بررسی امکان استفاده از تحلیل پاسخ آکوستیکی در طبقهبندی سیب رددلیشز صورت گرفته است. در این پژوهش، تبدیل موجک گسسته با استفاده از موجک دابوچی چهار در سه سطح، روی سیگنالهای صدای حاصل از ضربه به سیبها در دو حوزۀ زمان و فرکانس برای استخراج ویژگیهای مناسب اعمال شد. توابع آماری بیشینه، کمینه، میانگین، انحراف معیار، انرژی، کشیدگی، چولگی و ممان سوم بهعنوان ویژگی استخراج شدند. با استفاده از الگوریتم شبکۀ عصبی پرسپترون چندلایه، طبقهبندی سیبها براساس تغییرات پاسخ آکوستیکی در دورۀ نگهداری انجام گرفت. نتایج نشان داد که شبکۀ مصنوعی با ساختار 2-1-4 در حوزۀ زمان بهترین عملکرد را داراست. میانگین صحت طبقهبندی برای شبکۀ مذکور 82/1 درصد و شاخص میانگین همساز دقت و حساسیت (Fβ) نیز 0/81 بهدست آمد.
کلید واژگان
پاسخ آکوستیکتبدیل موجک
زمان نگهداری
سیب رددلیشز
شبکۀ عصبی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه اراک، اراکاستادیار، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه اراک، اراک
شاپا
2252-09372538-2357




