اثر عصارۀ جلبک دریایی اولوا فلکسوزا (Ulva flexuosa Wulfen) و آویشن شیرازی بر ویژگیهای کیفی پرتقال واشنگتن ناول در مدت انبارداری
(ندگان)پدیدآور
رضایی, محبوبهعبدالهی, فرزینمیرزاعلیان دستجردی, عبدالمجیدیوسف زادی, مرتضینوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در سالهای اخیر استفاده از مواد زیستی بهمنظور بهبود ویژگیهای کیفی محصولات باغی موردتوجه پژوهشگران قرار گرفته است. لذا در این پژوهش اثر عصارۀ جلبک دریایی Ulva Flexuosa Wulfen و آویشن شیرازی بر برخی از ویژگیهای کیفی پس از برداشت پرتقال واشنگتن ناول در شرایط نگهداری در انبارسرد به مدت 60 روز انجام شد (ویژگیهای کیفی با فواصل 15 روز یک بار موردارزیابی قرار گرفت). نتایج بهدستآمده نشان داد که در پایان زمان انبارمانی در روز 60ام درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی، درصد مواد جامد محلول کل، افزایش و در مقابل درصد آبمیوه، اسیدیتۀ قابل تیتراسیون و میزان اسید اسکوربیک کاهش یافت. کاربرد عصارۀ جلبک و آویشن شیرازی باعث بهبود ویژگیهای کیفی پرتقال شد. عصارۀ جلبک دریایی در مقایسه با عصارۀ آویشن شیرازی در بهبود ویژگیهای یادشده مؤثرتر بود. نتایج نشان داد در اغلب صفات ارزیابیشده مؤثرترین تیمار، کاربرد 94/0 گرم در لیتر عصارۀ جلبک دریایی بود بهطوریکه، بیشترین کاهش درصد پوسیدگی در این غلظت مشاهده شد. همچنین بیشترین (35/49) درصد آبمیوه و کمترین (3/26) درصد کاهش وزن در تیمار عصارۀ جلبک 3/75 گرم در لیتر بهدست آمد. نتایج این پژوهش نشان داد که عصارۀ جلبک دریایی میتواند بهعنوان یک ترکیب زیستی برای بهبود کیفیت پس از برداشت میوۀ پرتقال استفاده شود.
کلید واژگان
آویشن شیرازیپرتقال واشنگتن ناول
عصارۀ جلبک دریایی
کیفیت پس از برداشت
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایراناستادیار، گروه باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
استادیار، گروه باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
دانشیار، گروه زیست دریا، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
شاپا
2252-09372538-2357




