تأثیر صمغ دانه شاهی بر خواص رئولوژیکی و بافتی ماست کمچرب
(ندگان)پدیدآور
بهنیا, آرمیتاکاراژیان, حجتنیازمند, راضیهمحمدی نافچی, عبدالرضانوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه با توجه به افزایش تمایل جهت مصرف فرآوردههای کمچرب و یا بدون چربی ترجیح داده میشود که از شیر بدون چربی جهت تهیه ماست استفاده شود. گیاه شاهی دارای کاربردهای دارویی بسیاری میباشد و از آنجا که مشخص شده است که دانههای این گیاه حاوی مقدار بسیار زیاد ترکیبات موسیلاژی هستند، در این پژوهش از صمغ دانه شاهی در غلظتهای (0/05، 0/07، 0/1 و 0/15 درصد وزنی) استفاده شد.pH ، اسیدیته، درصد آباندازی، ویسکوزیته و بافت (سفتی و چسبندگی) ماست تولید شده در طول دوره نگهداری (1، 7، 14 و 21 روز) مورد ارزیابی قرار گرفت. با افزودن صمغ به نمونههای ماست کمچرب، pH نمونهها نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. در طول دوره نگهداری افزایش معنیدار اسیدیته مشاهده شد. با افزایش غلظت صمغ، میزان آباندازی نمونهها کاهش یافت. میزان سفتی نمونهها در طی دوره نگهداری افزایش یافت. نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که هیدروکلوئید دانه شاهی پتانسیل خوبی به عنوان یک پایدارکننده در فرمولاسیون ماست دارد.
کلید واژگان
خصوصیات فیزیکوشیمیاییبافت
صمغ دانه شاهی
ماست کم چرب
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-10-231393-08-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، گروه مهندسی شیمی، شاهروداستادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت حیدریه، گروه علوم و صنایع غذایی، تربت حیدریه
استادیار گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، گروه علوم و صنایع غذایی، دامغان
شاپا
2252-09372538-2357




