| dc.contributor.author | ممشلو, سمانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | صادقی ماهونک, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | قربانی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | اعلمی, مهران | fa_IR |
| dc.contributor.author | خمیری, مرتضی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:10:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:10:27Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:10:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:10:27Z | |
| dc.date.issued | 2012-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2011-12-31 | en_US |
| dc.date.submitted | 1390-10-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ممشلو, سمانه, صادقی ماهونک, علیرضا, قربانی, محمد, اعلمی, مهران, خمیری, مرتضی. (1391). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان پایداری ترکیبات فنولی حاصل از میوه ازگیل (.Mespilus germanica L). پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(3), 219-228. doi: 10.22101/jrifst.2012.12.20.136 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0937 | |
| dc.identifier.issn | 2538-2357 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2012.12.20.136 | |
| dc.identifier.uri | http://journals.rifst.ac.ir/article_67133.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214156 | |
| dc.description.abstract | میوه ازگیل یکی از میوه های بومی مناطق شمالی ایران است که علاوه بر استفاده خوراکی مصارف زیادی در درمان های خانگی دارد. در این پژوهش ویژگی های آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات فنولی کل استخراج شده از میوه ازگیل (.<em>Mespilus germanica</em> L) با استفاده حلال های استون، متانول و اتانول 80 درصد و آب مورد ارزیابی قرار گرفت. بالاترین میزان ترکیبات فنولی با استون 80 درصد و پس از آن با متانول، اتانول و آب حاصل شد. مقدار کل ترکیبات فنولی عصاره ی استونی برابر با 7/437 گرم معادل گالیک اسید در 100 گرم ماده خشک بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با آزمون های به دام اندازی رادیکال های آزاد DPPH، قدرت احیا کنندگی آهن 3 ظرفیتی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بررسی شده و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT مقایسه گردید. عصاره استونی بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی را در تمام آزمون های انجام شده نشان داد. بعلاوه تاثیر دما (50 و 100 درجه سانتی گراد) و (3، 5، 7، 9) pH روی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره مورد بررسی قرار گرفت. دمای 50 درجه سانتی گراد تآثیری روی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره نداشت و بالاترین پایداری عصاره در pH برابر 5 مشاهده شد. نتایج نشان داد میوه ازگیل با داشتن فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجه، منبعی غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 309 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research and Innovation in Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2012.12.20.136 | |
| dc.subject | ازگیل | fa_IR |
| dc.subject | پایداری | fa_IR |
| dc.subject | ترکیبات فنولی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.title | بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان پایداری ترکیبات فنولی حاصل از میوه ازگیل (.Mespilus germanica L) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذائی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم و صنایع غذائی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم و صنایع غذائی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم و صنایع غذائی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم و صنایع غذائی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 1 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 219 | |
| dc.citation.epage | 228 | |