• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    به‌کارگیری تبدیل موجک تصویر برای درجه‌بندی کیفی چای سبز به کمک الگوریتم‌های فراابتکاری

    (ندگان)پدیدآور
    بخشی پور, عادلذرعی فروش, حمادباقری, ایرج
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    920.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه با هدف بررسی بهترین مشخصه‌های استخراج‌شده از تصاویر برای تعیین بهترین روش طبقه‌بندی کیفی چای سبز توسط الگوریتم‌های فراابتکاری انجام شد. 5 طبقۀ مختلف چای سبز مطابق با استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران ارزیابی شدند. پس از دریافت تصاویر گروه‌های مختلف چای سبز در رایانه، تعداد 6 بلوک تصویر مربعی از هرکدام از تصاویر رنگی اولیه جدا شدند. این بلوک‌های تصویر از حالت RGB به تصاویر سطح خاکستری تبدیل شدند. فیلتر موجک گسسته هار سطح اول روی تصاویر خاکستری اعمال شد و 4 زیرتصویر موجکی استخراج شدند. ماتریس‌های هم‌رخداد برای هرکدام از تصاویر زیرباند موجک محاسبه شدند و 17 ویژگی بافتی پرکاربرد در مطالعه‌های بافتی تصویر، از تصاویر زیرباندها استخراج شدند (مجموعاً 68 ویژگی بافتی برای هر بلوک تصویر). با استفاده از آنالیز مؤلفه‌های اصلی، تعداد 8 ترکیب ویژگی از ویژگی‌های اولیه تولید شدند و برای جداسازی 5 گروه چای سبز استفاده شدند. نتایج نشان داد که الگوریتم‌هایی از شبکه‌های عصبی مصنوعی، ماشین‌‌بردار پشتیبان و درخت تصمیم، قادر به طبقه‌بندی کیفی چای سبز با دقت بالایی بودند. درحالی‌که شبکۀ بیزین عملکرد قابل‌قبولی نداشت. باتوجه‌به آماره‌های ارزیابی، شبکه‌های عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه (با مقادیر آمارۀ کاپا، ریشۀ میانگین مربعات خطا و دقت طبقه‌بندی به‌ترتیب برابر با 0/9901، 0/420 و 99/17 درصد) به‌عنوان بهترین طبقه‌بندی انتخاب شد. براساس نتایج این پژوهش، استفاده از ماشین بینایی و ویژگی‌های بافتی مستخرج از زیرباندهای موجک تصاویر، روش مناسبی برای طبقه‌‌بندی کیفی چای سبز می‌باشد.
    کلید واژگان
    الگوریتم های فراابتکاری
    بافت تصویر
    پردازش تصویر
    تبدیل موجک

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-06-22
    1398-04-01
    ناشر
    مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
    Research Institute of Food Science and Technology
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
    استادیار، گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
    استادیار، گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

    شاپا
    2252-0937
    2538-2357
    URI
    https://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2019.07.22.827
    http://journals.rifst.ac.ir/article_90995.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214124

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب