ارزیابی رهایش وانیلین از ریزکپسولهای چندلایه تحت شرایط شبیهسازیشدۀ دهان
(ندگان)پدیدآور
محبی, محبتوریدی, مهدینوشاد, محمدخلیلیان موحد, محمدنوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش، رهایش وانیلین از ریزکپسولهای چندلایه تشکیلشده از ایزولۀ پروتئین سویا، نشاستۀ اصلاحشده و کیتوزان که توسط خشککن پاششی تولیدشده بودند تحت شرایط مختلف بررسی گردید. ارزیابی رهایش با استفاده از یک شبیهساز دهان بررسی شد. پارامترهای موردنظر شامل متغیرهای دهانی نظیر بزاق و دامنۀ تنش واردشده بر میزان رهایش وانیلین بود. برای بررسی نحوۀ رهایش وانیلین ریزکپسولهشده، رهایش این ریزکپسولها (یک و دولایه) در دمای 37 درجۀ سانتیگراد و 6/8=pH و نیز تعداد دفعات جویدن (0، 30 و 55 دور در دقیقه) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خصوصیات فیزیکوشیمیایی ریزکپسولها مطالعه شد. نتایج بررسی رهایش ریزکپسولهای یکلایه (ایزولۀ پروتئین سویا) و دولایه (نشاستۀ اصلاحشده) براساس معادلۀ کورسمیر-پپاس حاکی از این بود که ریزکپسولهای دولایه نسبت به ریزکپسولهای یکلایه دارای ضریب نفوذ کمتری بودند که مقدار شاخص متوسط زمان انحلال (MDT) برای کپسول دولایه و یکلایه بهترتیب معادل 1/24 و 1/08 ساعت در دمای 37 درجۀ سانتیگراد محاسبه گردید، سپس در شرایط یکسان (افزودن بزاق و تنش برشی)، سرعت رهایش وانیلین از ریزکپسولهای دولایه کمتر از ریزکپسولهای یکلایه میباشد که این امر بهدلیل پوشش نشاستۀ اصلاحشدۀ اطراف پوستهها و افزایش ضخامت پوستۀ ریزکپسول دولایه میباشد که باعث کاهش سرعت انتشار وانیلین از ریزکپسولهای دولایه میشود.
کلید واژگان
دهان مصنوعیرهایش
مدلسازی
وانیلین
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایراندانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
دانشآموختۀ دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
شاپا
2252-09372538-2357




