مدلسازی سینتیک چروکیدگی قطعات سیبزمینی پیشتیمارشده با فراصوت و مایکروویو طی فرآیند سرخکردن عمیق
(ندگان)پدیدآور
دهقان نیا, جلالباقری درویش محمد, حامدقنبرزاده, بابکنوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این پژوهش، بررسی اثر شرایط فرآیند و پیشتیمارهای فراصوت و مایکروویو بر میزان چروکیدگی قطعات سیبزمینی طی فرآیند سرخکردن عمیق بود. پیشتیمار فراصوت تحت فرکانسهای 28 و 40 کیلوهرتز و پیشتیمار مایکروویو با توانهای 3 و 6 وات بر گرم، روی قطعات سیبزمینی اعمال شد و سپس این قطعات در دماهای 150، 170 و 190 درجه سانتیگراد و زمانهای 60، 120، 180 و 240 ثانیه سرخ شدند. طبق نتایج، پیشتیمار فراصوت به طور معنیداری (0/05>P) میزان چروکیدگی قطعات سیبزمینی را کاهش داد؛ در حالی که پیشتیمار مایکروویو موجب افزایش معنیدار (0/05>P) چروکیدگی در نمونهها شد. همچنین، زمان سرخکردن به عنوان یکی از فاکتورهای مهم فرآیند، اثر معنیداری (0/05>P)) بر میزان چروکیدگی داشت؛ به طوری که با افزایش زمان، میزان چروکیدگی افزایش پیدا کرد. همچنین، نتایج نشان داد که اثر دما بر میزان چروکیدگی معنیدار نبود (0/05P)). علاوه بر این، 6 مدل با در نظر گرفتن شرایط فرآیند، برای پیشبینی میزان چروکیدگی ارائه شد و برای ثابتهای این مدلها، مدلهای چند متغیره بر اساس آنالیز رگرسیونی چند متغیره به صورت تابعی از شرایط فرآیند (فرکانس فراصوت، توان مایکروویو و دمای فرآیند) به دست آمد.
کلید واژگان
توان مایکروویورگرسیون چند متغیره
فرکانس فراصوت
کنترل فرآیند
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-07-231394-05-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
شاپا
2252-09372538-2357




