مقایسۀ اثر ضداکسایشی سلنیت سدیم میکروکپسولشده و ریزپوشانینشده با بوتیل هیدروکسیآنیزول در روغن سویا
(ندگان)پدیدآور
مشتاقی, سپیدهگلی, محمدنوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به بررسی میکروانکپسولاسیون سلنیت سدیم همراه با صمغ عربی (25، 26، 27، 28 و 29 درصد) و صمغ فارسی (5، 4، 3، 2 و 1 درصد) و خلوص اتانول (80، 85، 90، 95 و 100 درصد) به روش سطح پاسخ پرداخت. نسبت حلال اتانول به مخلوط (6 گرم صمغ و 300 میلیگرم سلنیت سدیم در 20 میلیلیتر مخلوط) 10 به 1 انتخاب شد. فرمول بهینۀ اول (صمغ عربی 27 درصد، صمغ فارسی 3 درصد و درصد خلوص اتانول 94 درصد با راندمان 89/5 درصد، اندازۀ ذرات 44/6 میکرومتر) و فرمول بهینۀ دوم (صمغ عربی 29 درصد، صمغ فارسی 1 درصد و خلوص اتانول 89 درصد با راندمان 86 درصد، اندازۀ ذرات 48/5 میکرومتر) انتخاب شدند.سپس نمونههای بهینه(180/6 پیپیام) با نمونۀ سنتزی آنتیاکسیدان بوتیلهیدروکسی آنیزول (BHA) (200 پیپیام)، سلنیت سدیم فاقد کپسول (8/6 پیپیام معادل سلنیوم کپسولهای بهینه) به روغن سویای فاقد آنتیاکسیدان اضافه شد و دما و زمان نگهداری روغن سویا در انکوباتور با کمک برنامۀ شلفلایف اکسلریتور (55 درجۀ سانتیگراد و 0، 23 و 44 روز) معادل انبارداری (20 درجۀ سانتیگراد و 0، 180 و 360 روز) گردید و شاخصهای اکسایش مقایسه شدند. نتایج نشان داد با افزایش درصد صمغ عربی (کاهش صمغ فارسی) و درصد خلوص اتانول، کارایی افزایش (63/94 درصد) و سایز ذرات کاهش (37/5 میکرومتر) یافت. ترتیب انتخاب تیمارها براساس اهمیت کاربردی در صنعت غذا برای داشتن فعالیت آنتیاکسیدانی حداکثری و خواص اکسایش حداقلی در بازۀ یکساله شاکل بهینۀ اول، بهینۀ دوم، بوتیلهیدروکسی آنیزول، سلنیت سدیم کپسولنشده (مصرف آنی) و نمونۀ شاهد (فاقد آنتیاکسیدان) شد.
کلید واژگان
روغن سویاسلنیت سدیم
صمغ عربی-فارسی
فعالیت آنتیاکسیدانی
میکروکپسولاسیون
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-04-201399-02-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایراندانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
شاپا
2252-09372538-2357




