• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی تاثیر حذف حلال در استخراج به کمک مایکروویو بر میزان ترکیبات موثره و فعالیت ضد میکروبی اسانس برگ به‌لیمو

    (ندگان)پدیدآور
    گلمکانی, محمدتقیقاسمی, آرمیناسکندری, محمدهادینیاکوثری, مهرداد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    411.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق اثر روش‌های مختلف استخراج، تقطیر با آب به کمک مایکروویو و استخراج به کمک مایکروویو بدون حلال، بر بازدهی، ترکیبات موثره و فعالیت ضد میکروبی (4 باکتری گرم مثبت و 4 باکتری گرم منفی) اسانس برگ به‌لیمو در مقایسه با روش سنتی تقطیر با آب بررسی شده است. نتایج کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی بیانگر آن بود که ژرانیال (28/53-25/54 درصد)، نرال (23/51-20/76 درصد) و لیمونن (12/51-11/21 درصد) اصلی‌ترین ترکیبات موثره اسانس‌های برگ به‌لیمو بودند. میان ترکیبات موثره اسانس بدست‌آمده با روش استخراج به کمک مایکروویو بدون حلال با اسانس روش‌های تقطیر با آب و تقطیر با آب به کمک مایکروویو، اختلافات آماری معنی‌داری وجود داشت (0/05>P). فعالیت ضد میکروبی اسانس برگ به‌لیمو بدست‌آمده با روش استخراج به کمک مایکروویو بدون حلال نسبت به اسانس روش‌های تقطیر با آب و تقطیر با آب به کمک مایکروویو بالاتر بوده که به دلیل بیشتر بودن میزان ترکیبات اکسیژن داری مانند ژرانیال (افزایش 11/70-4/96 درصدی) و نرال (افزایش 13/24-4/09 درصدی) می‌باشد. در نتیجه، روش استخراج به کمک مایکروویو بدون حلال را می‌توان به عنوان یک روش جایگزین سریع، کارآمد و انتخابگر برای استخراج اسانس از گیاهان دارویی پیشنهاد می‌شود.
    کلید واژگان
    اسانس
    برگ به‌لیمو
    روش استخراج
    فعالیت ضد میکروبی
    مایکروویو

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
    Research Institute of Food Science and Technology
    سازمان پدید آورنده
    استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
    دانش آموخته کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
    دانشیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
    دانشیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

    شاپا
    2252-0937
    2538-2357
    URI
    https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2016.06.01.518
    http://journals.rifst.ac.ir/article_68107.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214054

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب