تعیین میانگین مساحت چغندرقند با استفاده از روش پردازش تصویر دیجیتال و بررسی همبستگی آن با فاکتورهای کیفیت تکنولوژی
(ندگان)پدیدآور
بهادربیگی, احمدهنرور, مسعودانصاری, کیوانبهرامی, محمد عرفاننوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چغندرقند به عنوان یک گیاه صنعتی و استراتژیک، یکی از اصلیترین منابع تولید شکر در ایران و جهان محسوب میشود. تحقیق حاضر در طول یک دوره بهرهبرداری در سال 1392 بر روی چغندرهای قند ارسالی به کارخانه قند همدان صورت گرفت. تصاویری از سطح چغندرهای نمونهگیری شده با استفاده از یک دستگاه پویشگر رومیزی تهیه و به کمک الگوریتم طراحیشده در نرمافزار متلب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مساحت سطح نمونهها تعیین گردید. سپس آزمونهای فیزیکوشیمیایی به منظور اندازهگیری برخی فاکتورهای مرتبط با کیفیت محصول مانند درصد قند، نیتروژن مضره، سدیم و پتاسیم موجود در ریشهها انجام شد. مساحت سطح چغندرهای قند با فاکتورهایی همچون درصد قند ناخالص (0/696- =R2)، درصد قند خالص (0/724 - =R2)، ضریب استحصال شکر (0/679-=R2) و قند ملاس (0/459= R2) دارای همبستگی معنیدار بود. با توجه به یافتههای این تحقیق، میتوان نتیجه گرفت که کاهش عیار و افزایش میزان ناخالصیها در چغندرهای قند، متناسب با میانگین مساحت چغندر بوده و با افزایش اندازه و در نتیجه افزایش سطح چغندرقند، میزان عیار کاهش و ناخالصیهای موجود افزایش مییابد.
کلید واژگان
چغندرقندخصوصیات فیزیکوشیمیایی
ضریب استحصال شکر
پردازش تصویر
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایراناستادیار دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استادیار گروه پژوهشی نمایش رنگ و پردازش تصویر، موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش، تهران، ایران
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، واحد علوم وتحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
2252-09372538-2357




