اثر شرایط عملیاتی و خواص خوراک بر محتوای گوگرد محصول مایع حاصل از شکست حرارتی تهمانده برج تقطیر خلأ و مدلسازی سینتیکی واکنشهای ترکیبات گوگردی
(ندگان)پدیدآور
علیآبادی, سعید عباسیکریمزاده, رامینقشقائی, محمداصغرزاده شیشوان, رضا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق شکست حرارتی تهمانده برج تقطیر خلأ پالایشگاههای تهران و بندرعباس مورد مطالعه قرار گرفته است. محتوای گوگرد محصول مایع یکی از مهمترین شاخصهای کیفیت این محصول میباشد. اثر عوامل مختلف در غلظت گوگرد محصول اصلی فرایند (برش مایع) مطالعه شده است. برای هر دو خوراک، حداکثر حدود 25% از گوگرد خوراک وارد محصول مایع شده است. با افزایش دمای فرایند، غلظت گوگرد در محصول مایع افزایش یافت. این در حالی است که با افزایش زمان ماند در یک دمای معین، غلظت گوگرد مایع کاهش مییابد. در نهایت تأثیر خواص فیزیکی- شیمیایی خوراک (مقدار گوگرد، دانسیته، کربن باقیمانده و نسبت هیدروژن به کربن) بر مقدار گوگرد محصول مایع بررسی شده است. مدلی برای واکنشهای ترکیبات گوگردی ارائه و براساس آن مدلسازی سینتیکی این واکنشها انجام شده است. ثوابت سینتیکی برای هر یک از خوراکها تعیین شده است. درجه واکنشهای تولید گوگرد مایع نزدیک به 2 و درجه واکنشهای تولید گوگرد گازی نزدیک به 3 محاسبه گردید.
کلید واژگان
شکست حرارتیتهمانده برج تقطیر خلأ
توزیع گوگرد
سینتیک
شماره نشریه
70تاریخ نشر
2012-07-221391-05-01
ناشر
پژوهشگاه صنعت نفتسازمان پدید آورنده
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمیدانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی
شاپا
2345-29002383-4528



