• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش نفت
    • دوره 22, شماره 70
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش نفت
    • دوره 22, شماره 70
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر شرایط عملیاتی و خواص خوراک بر محتوای گوگرد محصول مایع حاصل از شکست حرارتی ته‌مانده برج تقطیر خلأ و مدل‌سازی سینتیکی واکنش‌های ترکیبات گوگردی

    (ندگان)پدیدآور
    علی‌آبادی, سعید عباسیکریم‌زاده, رامینقشقائی, محمداصغرزاده شیشوان, رضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق شکست حرارتی ته‌مانده برج تقطیر خلأ پالایشگاه‌های تهران و بندرعباس مورد مطالعه قرار گرفته است. محتوای گوگرد محصول مایع یکی از مهم‌ترین شاخص‌های کیفیت این محصول می‌باشد. اثر عوامل مختلف در غلظت گوگرد محصول اصلی فرایند (برش مایع) مطالعه شده است. برای هر دو خوراک، حداکثر حدود 25% از گوگرد خوراک وارد محصول مایع شده است. با افزایش دمای فرایند، غلظت گوگرد در محصول مایع افزایش یافت. این در حالی است که با افزایش زمان ماند در یک دمای معین، غلظت گوگرد مایع کاهش می‌یابد. در نهایت تأثیر خواص فیزیکی- شیمیایی خوراک (مقدار گوگرد، دانسیته، کربن باقی‌مانده و نسبت هیدروژن به کربن) بر مقدار گوگرد محصول مایع بررسی شده است. مدلی برای واکنش‌های ترکیبات گوگردی ارائه و براساس آن مدل‌سازی سینتیکی این واکنش‌ها انجام شده است. ثوابت سینتیکی برای هر یک از خوراک‌ها تعیین شده است. درجه واکنش‌های تولید گوگرد مایع نزدیک به 2 و درجه ‌واکنش‌های تولید گوگرد گازی نزدیک به 3 محاسبه گردید.
    کلید واژگان
    شکست حرارتی
    ته‌مانده برج تقطیر خلأ
    توزیع گوگرد
    سینتیک

    شماره نشریه
    70
    تاریخ نشر
    2012-07-22
    1391-05-01
    ناشر
    پژوهشگاه صنعت نفت
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی
    دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی
    دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی
    دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی

    شاپا
    2345-2900
    2383-4528
    URI
    https://dx.doi.org/10.22078/pr.2013.107
    https://pr.ripi.ir/article_107.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/213300

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب