نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorودادهیر, ابوعلیfa_IR
dc.contributor.authorچقلوند, محمدfa_IR
dc.contributor.authorرفیع‌فر, جلال‌الدینfa_IR
dc.contributor.authorامیدوار, نسرینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:06:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:06:19Z
dc.date.available1399-07-09T02:06:19Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:06:19Z
dc.date.issued2014-03-21en_US
dc.date.issued1393-01-01fa_IR
dc.date.submitted2014-08-24en_US
dc.date.submitted1393-06-02fa_IR
dc.identifier.citationودادهیر, ابوعلی, چقلوند, محمد, رفیع‌فر, جلال‌الدین, امیدوار, نسرین. (1393). نظام غذایی بومی-سنتی: پژوهشی مردم شناختی در میان قوم لک در مناطق روستایی و عشایری استان لرستان. توسعه محلی (روستائی-شهری), 6(1), 71-106. doi: 10.22059/jrd.2014.52072fa_IR
dc.identifier.issn2008-8981
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jrd.2014.52072
dc.identifier.urihttps://jrd.ut.ac.ir/article_52072.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/212775
dc.description.abstractنظام غذایی و تغذیه هر قوم دربرگیرنده مؤلفه­ های مهم فرهنگی و ارتباطی انسان با محیط است. غذا در جوامع انسانی ابعاد مختلفی از حیات زیستی و فرهنگی انسان را به نمایش می­گذارد. ترجیح رنگ، طعم، ذائقه، شیوه تدارک، ابزار به کار رفته، چگونگی توزیع غذا در سطوح مختلف اجتماعی، آداب و رسوم و آیین­های تولید، تدارک، توزیع، مصرف و ملاحظات خاص جنسیتی در این رابطه پیچیدگی خاص غذا و تغذیه در بستر فرهنگ را نشان می­دهند. هدف این مطالعه بررسی نظام غذایی و تغذیه در فرهنگ روستایی و عشایری قوم لک در استان لرستان است. به‌طور مشخص این مطالعه بدنبال توصیفی فربه از ابعاد فرهنگی-اجتماعی ناظر بر غذا و تغذیه مانند روابط اجتماعی، جنسیت، تقسیم کار، عادات غذایی و جایگاه نمادین غذا در فرهنگ این مردم و تأثیرات این نظام بر محیط زندگی و پایداری معیشت آن‌ها است. برای تحقّق این هدف، رویکرد پژوهشی ­کیفی و به‌طور مشخص اتنوگرافی و مطالعه میدانی شامل مصاحبه مردم­نگارانه، مشاهده مشارکتی و یادداشت در عرصه، طی اقامت طولانی­مدت در محل به کار گرفته شده است. این مطالعه در تمام مدت انجام آن، رویکردی باز و پذیرنده نسبت به پرسش­های جدید داشته و با در پیش­ گرفتن فرآیندی چرخشی یا ازسرگیرانه، متشکل از گردآوری، آنالیز، پرسش­های تازه و مراجعه مجدّد به میدان برای پاسخ گویی به پرسش­ ها، انعطاف و توانمندی پهن­دامنه­ای را برای فهم عمیق­تر موضوع پرورش داده است. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می‌دهد که تنوع قابل ملاحظه­ای در مؤلفه­ های نظام غذایی بومی، منابع غذایی و آیین­های تغذیه­ای عشایر و روستائیان قوم لک وجود دارد از جمله تنوعی که آن‌ها در نحوه شکار، گردآوری و تولید غذا و نحوه تهیه و خرید غذا از بازار و مصرف غذا دارند. این شیوه­های غذایی در بستری اجتماعی-فرهنگی و با توجه به مؤلفه­ هایی مانند روابط اجتماعی، خویشاوندی، جنسیت، تاریخ و ویژگی­ های زیست ­محیطی صورت­بندی می­شود و بطور بالقوه می­تواند منبع مهمی برای توسعه پایدار و درون­زای اجتماع لک­های لرستان باشد.fa_IR
dc.format.extent667
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherThe Faculty of Social Sciences, University of Tehranen_US
dc.relation.ispartofتوسعه محلی (روستائی-شهری)fa_IR
dc.relation.ispartofCommunity Development (Rural and Urban Communities)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jrd.2014.52072
dc.subjectنظام غذایی بومیfa_IR
dc.subjectقوم لکfa_IR
dc.subjectفرهنگfa_IR
dc.subjectزندگی روستایی و عشایریfa_IR
dc.subjectتوسعه پایدارfa_IR
dc.subjectاتنوگرافیfa_IR
dc.titleنظام غذایی بومی-سنتی: پژوهشی مردم شناختی در میان قوم لک در مناطق روستایی و عشایری استان لرستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهش دانشگاهی از گرنت (نام دانشگاه، معاونت یا مؤسسه پژوهشی دانشگاهیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی گروه مردم‌شناسی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد مردم‌شناسی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستاد مردم‌شناسی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه تغذیه جامعه، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue1
dc.citation.spage71
dc.citation.epage106


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد