تحلیل رقابتپذیری در تعاونیهای کشاورزی: نقش یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی (موردمطالعه: تعاونیهای کشاورزی استان تهران)
(ندگان)پدیدآور
ورامینی, نازنینرضوانفر, احمدموحد محمدی, سید حمیدپیش بین, سید احمدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به اهمیت نقش تعاونیهای کشاورزی در توسعه کشاورزی و روستایی، نیاز به شناسایی عواملی که موجب بهبود رقابتپذیری این سازمانها میشود، به شدت محسوس است. هدف از این پژوهش، بررسی رابطه و میزان ارتباط یادگیری سازمانی، نوآوری سازمانی و رقابتپذیری است. پژوهش حاضر به روش آمیخته اکتشافی انجام گرفت؛ جامعه آماری در بخش کیفی شامل 25 نفر از صاحبنظران بخش تعاونی بود و در بخش کمی شامل 335 نفر از اعضای تعاونیها بود که به روش طبقهای با انتساب متناسب موردمطالعه قرار گرفتند. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادههای کیفی از تحلیل محتوای کیفی به کمک نرمافزار MAXQDA و در بخش کمی از مدلسازی معادلات ساختاری به کمک برنامه لیزرل استفاده شد. مؤلفههای یادگیری سازمانی در ابعاد یادگیری تیمی، مدیریت دانش در تعاونیها، تفکر سیستمی و فرهنگ سازمانی یادگیرنده، مؤلفههای نوآوری سازمانی در ابعاد نوآوری در بازار، حمایت از نوآوری، نوآوری در رفتار، نوآوری در راهبرد و نوآوری تولیدی و فرآیندی و مؤلفههای رقابتپذیری در تعاونیهای کشاورزی در ابعاد توسعه بازار مالی، آمادگی فنی و تکنولوژی، اندازه و کارایی بازار در دسترس و انطباق با محیط بیرون شناسایی شدند. در بخش کمی مشخص شد که یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی میتوانند 41 درصد از تغییرات رقابتپذیری، و یادگیری سازمانی میتواند 55 درصد از تغییرات نوآوری سازمانی را در تعاونیهای کشاورزی تبیین نماید.
کلید واژگان
یادگیری سازمانینوآوری سازمانی
نوآوری در راهبرد
نوآوری تولیدی
نوآوری فرآیندی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
دانشگاه تهرانOwner & Primary Publisher: University of Tehran;
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.استاد، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
استاد، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
شاپا
2008-73732423-7787
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
نوآوری در صنایع تبدیلی غذایی و کشاورزی کوچک و متوسط استان مازندران در شرایط همهگیری کووید-19
رحمانی فیروزی, رقیه؛ آقاجانی افروزی, علی اکبر؛ احمدی فیروزجائی, علی (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, 2024-02-01)چکیده مبسوط مقدمه و هدف: بحران همهگیری ویروس کووید-19، حیات و بقای کسبوکارهای کوچک و متوسط را مورد تهدید جدی قرار داده است. به طوری که آنها برای بقا و حیات خود در این دوران از رویکردهای گوناگونی از جمله رویکرد نوآوری ...
-
مرور سیستماتیک کارکردهای نظام نوآوری
خان محمدی, هادی؛ حاجیان حیدری, مجتبی؛ صادقی کیا, محمدعلی (دانشگاه صنعتی شریف (پژوهشکده سیاستگذاری)Sharif University of Technology (Policy Research Institute), 2025-04-21)نوآوری موتور محرکه اقتصادی قرن 21ام است که در یک محیط ایزوله اتفاق نمیافتد. نوآوریها در نظامهای نوآوری رخ میدهند. نظامهای نوآوری مجموعهای از نهادها، سازمانها و روابط میان آنها هستند که برای تاثیرگذاری بر فرآیندهای ...
-
بررسی تاثیر عوامل درونی و بیرونی بر نوآوری باز (مورد مطالعه: مراکز تحقیقاتی وزارت صنایع و علوم)
رمضانپور نرگسی, قاسم؛ داوری, علی؛ افراسیابی, راحله؛ زرگران یزد, بهار (سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با همکاری انجمن مدیریت فناوری ایرانIranian Research Organisation for Science and Technology, 2014-08-23)یکی از ملزومات عملکرد موفق سازمانها در دنیای رقابتی امروز، داشتن نوآوری و ایجاد مزیت رقابتی است. یکی از مدلهای جدید برای نوآوری، مدل نوآوری باز (OI)است. هدف اصلی این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر پیاده سازی نوآوری باز است. ...




