ارزیابی جایگاه توسعة کشاورزی ارگانیک در مناطق روستایی ایران مطالعة موردی: تولیدکنندگان محصولات ارگانیک گواهیشده و درحال گذار
(ندگان)پدیدآور
رضوی, سید حسنپورطاهری, مهدیرکن الدین افتخاری, عبدالرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
از آغاز قرن 21 توسعة کشاورزی ارگانیک در جهان رشد شتابانی یافت. کشاورزی ارگانیک تقریباً درتمام کشورهای جهان انجام میشود و در بسیاری از کشورهای درحالتوسعه نیز رو به افزایش است. هدف پژوهش حاضر، بررسی جایگاه کشاورزی ارگانیک و تولید محصول سالم در ایران، سیر تحول، نگرش کشاورزان، میزان رضایتمندی آنها از پذیرش، میزان سازگاری و اثربخشی اجرای کشت ارگانیک و درنهایت بررسی موانع و چالشهای فراروی کشت ارگانیک در ایران است. این مطالعه با استفاده از دادههای پرسشنامة تولیدکنندگان محصولات ارگانیک که در سومین جشنوارة عرضة محصولات در سال 1390 شرکت داشتند، انجام شد و نتایج آن با روش SPSS بررسی گردید. نتایج بهدستآمده نشان میدهند که با توجه به مراحل گذار به کشاورزی ارگانیک، شناخت کشاورزان از این مراحل کافی نیست و در زمینة توسعة کشت ارگانیک با چالشهای فراوانی وجود دارد.
کلید واژگان
ارزیابیتوسعة پایدار
کشاورزی ارگانیک
محصول سالم
مناطق روستایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-04-211394-02-01
ناشر
دانشگاه تهرانOwner & Primary Publisher: University of Tehran;
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامهریزی روستایی، دانشگاه تربیت مدرسدانشیار گروه جغرافیا، دانشگاه تربیت مدرس و عضو قطب علمی برنامهریزی روستایی
استاد گروه جغرافیا، دانشگاه تربیت مدرس و عضو قطب علمی برنامهریزی روستایی
شاپا
2008-73732423-7787




