بررسی اثر توأم کودهای شیمیایی و زیستی بر ویژگیهای کمی و کیفی برخی از ارقام گندم نان در شرایط آب و هوایی شوشتر
(ندگان)پدیدآور
سیدی, مائدهمجدم, مانیبابایی نژاد, تیموردروگر, نازلینوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر توأم کودهای شیمیایی و زیستی بر ویژگیهای کمی و کیفی ارقام گندم نان در شرایط آب و هوایی شوشتر، این آزمایش بهصورت کرتهای یک بار خرد شده بر پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 94-1393اجرا شد. فاکتور اصلی شامل چهار سطح کودی 100 درصد کود شیمیایی (نیتروژن + فسفر)، 75 درصد کود شیمیایی به همراه کود بیولوژیک (بارور 2 و ازتوباکتر 2)، 50 درصد کود شیمیایی به همراه کود بیولوژیک (بارور 2 و ازتوباکتر 2) و استفاده از کود بیولوژیک به تنهایی و فاکتور فرعی شامل سه رقم گندم: چمران، وریناک و S83 بود. نتایج نشان داد که برهمکنش تیمار کودی و رقم بر روی کلیه صفات اندازهگیری عملکرددانه،پروتئین دانه، درصدنیتروژن دانه و درصد فسفر دانه معنیدار بود. بالاترین عملکرد بیولوژیک (12 تن در هکتار) و عملکرد دانه (6 تن در هکتار) مربوط به تیمار کودی 100 درصد کود شیمیایی و رقم چمران بود. همچنین نتایج نشان داد که بالاترین میزان درصد پروتئین، درصد نیتروژن و درصد فسفر دانه از تیمار کودی 100 درصد کود شیمیایی بهدست آمد. در بیشتر موارد برای صفات اندازهگیری شده بین تیمار 100 درصد و 75 درصد کود شیمیایی و کود زیستی اختلاف معنیداری وجود نداشت. بهطور کلی میتوان بیان داشت که با استفاده از تیمار ترکیبی 75 درصد کود شیمیایی و کود زیستی میتوان تا حدودی مصرف کود شیمیایی را کاهش داد.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: درصد پروتئینعملکرد دانه
کود بیولوژیک
گندم
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشترIslamic Azad University Shoushtar Branch
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاداسلامی، اهواز، ایرانگروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
3- استادیار، گروه خاکشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
4- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران




