نمایش مختصر رکورد

dc.date.accessioned1399-07-09T01:48:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:48:33Z
dc.date.available1399-07-09T01:48:33Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:48:33Z
dc.date.issued2015-08-23en_US
dc.date.issued1394-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-12-29en_US
dc.date.submitted1393-10-08fa_IR
dc.identifier.citation(1394). مطالعه اثر پتانسیل‌های مختلف اسمزی شوری بر جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه‌های اسفناج (Spinacia oleracea. فصلنامه ی علوم به زراعی گیاهی, 5(1), 1-5.fa_IR
dc.identifier.issn1735-4552
dc.identifier.urihttp://jpps.iau-shoushtar.ac.ir/article_535916.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/206668
dc.description.abstractاسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت، بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت می شده است. اسفناج گیاهی است یکساله دارای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. یافتن گیاهان مقاوم به شوری در مراحل مختلف رشد می­تواند راهی مناسب در جهت افزایش بهره­وری از آب­های شور باشد. پاسخ گیاهان مختلف در مرحله جوانه­زنی به شوری نیز می­تواند متفاوت باشد. به منظور بررسی اثر تنش شوری بر جوانه زنی (درصد و سرعت) و خصوصیات گیاهچه­های (طول ریشه­چه، طول ساقه­چه، وزن تر و خشک) اسفناج، آزمایشی در سال 1389 در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه زراعت دانشگاه زابل انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 4 سطح شوری (0، 50، 100 و 150 میلی­مولار) ناشی از نمک کلرید سدیم بود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که بیشترین و کمترین درصد و سرعت جوانه زنی، طول ساقه­چه و ریشه­چه همچنین وزن تر و خشک گیاهچه به ترتیب مربوط به تیمار شاهد و 150 میلی­مولار بود که بیانگر حساسیت این گیاه به شوری است. کلیه داده­های حاصل با استفاده از نرم افزار SAS تجزیه و مقایسه میانگین­ها با آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد انجام گرفت.fa_IR
dc.format.extent79
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشترfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University Shoushtar Branchen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه ی علوم به زراعی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant production Sciencesen_US
dc.subjectاسفناجfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectجوانه‌زنیfa_IR
dc.subjectکلرید سدیمfa_IR
dc.titleمطالعه اثر پتانسیل‌های مختلف اسمزی شوری بر جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه‌های اسفناج (Spinacia oleraceafa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage5


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد