• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش در بهداشت محیط
    • دوره 2, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش در بهداشت محیط
    • دوره 2, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی و طبقه‌بندی کیفیت آب ایستگاه‌های قورباغستان و دوآب‌مرک در حوضه آبخیز رودخانه قره‌سو

    (ندگان)پدیدآور
    خسروی فرد, ایوبوهاب زاده, قربانغلامی, لیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    912.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقالات پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: آب، یکی از عناصر حیاتی در چرخه حیات به شمار می‌رود، بنابراین اطمینان از سلامت آب مورد مصرف در زمینه‌های کشاورزی و شرب، یکی از ضروریات جوامع جهت حفظ سلامت انسان‌ ها و محیط زیست است. مطالعه حاضر با هدف طبقه‌ بندی و بررسی کیفیت آب در دو ایستگاه قورباغستان و دوآب‌ مرک در استان کرمانشاه به دلیل اهمیت آن در مصارف شرب و کشاورزی و نیز خشکسالی ‌های اخیر در استان کرمانشاه و حوضه آبخیز قره‌سو و در نتیجه کاهش دبی آب رودخانه قره‌سو انجام شد. مواد و روش‌ها: پارامترهای کیفیت شیمیایی آب بررسی شده در این مطالعه شامل باقی‌مانده املاح، اسیدیته، هدایت الکتریکی، بی‌کربنات، کلر، سولفات، منیزیم، کلسیم، سدیم، پتاسیم، نسبت جذب سدیم و سختی کل بودند. در این مطالعه داده‌های به‌دست آمده در نرم‌افزار XLSTAT قرار گرفت، سپس با استفاده از آزمون یکنواختی و پتیت اعداد مربوط به همگنی و من‌کندال در یک بازه زمانی 40 ساله ترسیم شد. هم‌چنین نمودارهای پایپر، دورو، شولر و ویلکاکس در ایستگاه‌ های قورباغستان و دوآب‌ مرک با استفاده از نرم‌افزار Aqua Chem به‌ دست آمد. یافته‌ ها: نتایج حاصل از طبقه ‌بندی ویلکاکس ایستگاه‌ های قورباغستان و دوآب ‌مرک نشان داد که نمونه ‌ها در کلاس کمی شور (C2S1) قرار گرفته، بنابراین آب رودخانه در این ایستگاه ‌ها برای کشاورزی تقریباً مناسب است. دیاگرام شولر نشان داد که کیفیت آب در ایستگاه‌ های قورباغستان و دوآب‌مرک جهت شرب نامناسب است. نتیجه‌ گیری: به ‌منظور ارتقاء کیفیت آب رودخانه و استفاده بهینه، باید با برنامه‌ ریزی‌ های درازمدت از ورود آلاینده‌ های نقطه‌ ای و غیر نقطه‌ ای، به‌ ویژه آلاینده‌ های فاضلاب‌ های شهری و غیر شهری به آن‌ جلوگیری شود.
    کلید واژگان
    پارامترهای شیمیایی
    رودخانه قره‌سو
    کیفیت آب
    مصارف شرب و کشاورزی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد، گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
    استادیار، گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
    استادیار، گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

    شاپا
    2423-5202
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/jreh.2017.21111.1118
    http://jreh.mums.ac.ir/article_8393.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/201393

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب