نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسینی, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorفولادی فرد, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:33:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:33:10Z
dc.date.available1399-07-09T01:33:10Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:33:10Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-09-28en_US
dc.date.submitted1397-07-06fa_IR
dc.identifier.citationحسینی, محمد رضا, فولادی فرد, رضا. (1397). بررسی تغییرات فصلی خصوصیات فیزیکی - شیمیایی آب آشامیدنی روستای سفید الله استان قم. مجله پژوهش در بهداشت محیط, 4(4), 321-329. doi: 10.22038/jreh.2019.35088.1240fa_IR
dc.identifier.issn2423-5202
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2019.35088.1240
dc.identifier.urihttp://jreh.mums.ac.ir/article_12559.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/201388
dc.description.abstractزمینه و هدف: آب سالم و بهداشتی یکی از فاکتورهای حیاتی برای زندگی بشر است. گواه این مطلب وجود استانداردهای سختگیرانه مختلف مثل WHO و EPA در دنیا و استاندارد 1053 در ایران در سالیان اخیر می باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی اثر تغییرات فصلی (بهار و پاییز) بر روی خواص فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی در روستای سفید الله استان قم انجام شد.<br /> مواد و روشها: سنجش پارامترهایی نظیر: PH، کدورت، هدایت الکتریکی، سختی، کلرور، نیترات، نیتریت، فسفات، آمونیاک، سولفات، فلوراید، کربنات، بی کربنات، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم و منگنز مطابق روش های استاندارد آب های آشامیدنی(استاندارد 1053) انجام شد. اندازه گیری شاخص های فیزیکی و شیمیایی به وسیله سازمان آب و فاضلاب روستایی قم از منابع آب آشامیدنی روستای سفید الله در دو فصل بهار و پاییز در سالهای 1390 و 1391 انجام شد.<br /> نتایج: میانگین کلی کلر باقیمانده، کدورت، PH، کل جامدات محلول(TDS)، سختی کل و قلیائیت کل به ترتیب 0 (mg/l)، 0.995 (NTU)، 7.41، 1037.5 (mg/l)، 478 (mg/l)، 288 (mg/l)گزارش شد. نتایج، حاکی از آن بود در بین کاتیون ها و آنیون ها به ترتیب توالی: پتاسیم< منیزیم< کلسیم< سدیم و آمونیاک - بی کربنات< نیتریت< فسفات< فلوراید< نیترات< کلرور< بی کربنات< سولفات برقرار بود. غلظت PH، بی کربنات و منیزیم از حداکثر مجاز توصیه شده بالاتر بود. همچنین تنها میانگین غلظتکدورت، کلسیم، سدیم و پتاسیم در فصل بهار، نسبت به فصل پائیز بالاتر بود.<br /> نتیجه گیری: به عنوان نتیجه گیری کلی، تغییر فصول باعث تغییراتی در برخی از شاخص های تحت بررسی شده بود. درنهایت این مطلب برداشت شد که کیفیت آب آشامیدنی روستای سفیدالله، با اصلاح بعضی از پارامتر ها، مشکلی برای مصرف آب شرب ندارد.fa_IR
dc.format.extent1950
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی مشهدfa_IR
dc.publisherMashhad University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش در بهداشت محیطfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Research in Environmental Healthen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2019.35088.1240
dc.subjectشاخص های فیزیکیfa_IR
dc.subjectشاخص های شیمیاییfa_IR
dc.subjectآب آشامیدنیfa_IR
dc.titleبررسی تغییرات فصلی خصوصیات فیزیکی - شیمیایی آب آشامیدنی روستای سفید الله استان قمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم،قم، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه مهندسی بهداشت محیط قمfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue4
dc.citation.spage321
dc.citation.epage329
nlai.contributor.orcid0000-0003-0958-0331


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد