نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقیاسی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorنصراله زاده ساروی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorبینایی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorقانعی تهرانی, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:33:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:33:00Z
dc.date.available1399-07-09T01:33:00Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:33:00Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-07-17en_US
dc.date.submitted1396-04-26fa_IR
dc.identifier.citationقیاسی, مریم, نصراله زاده ساروی, حسن, بینایی, محمد, قانعی تهرانی, محمود. (1396). مطالعه عوامل قارچی موجود در آب سد شهید رجایی از دیدگاه بهداشتی با هدف تأمین آب شرب. مجله پژوهش در بهداشت محیط, 3(2), 158-167. doi: 10.22038/jreh.2017.22903.1164fa_IR
dc.identifier.issn2423-5202
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2017.22903.1164
dc.identifier.urihttp://jreh.mums.ac.ir/article_9391.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/201330
dc.description.abstract<strong>زمینه و هدف:</strong> مهم‌ترین مسئله در انتخاب منابع تأمین آب شرب، عاری بودن آنها از عوامل مخاطره­آمیز بهداشت انسانی خصوصاً عوامل عفونی است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کمی و شناسایی عوامل قارچی موجود در آب دریاچه سد شهید رجایی از دیدگاه بهداشتی در جهت استفاده از آن برای تأمین آب شرب شهر ساری انجام شد.<br /> <strong>مواد و روش‌ها:</strong> در این مطالعه نمونه‌برداری از پنج ایستگاه، طی شش مرحله در سال 1392 انجام گرفت. از هر نمونه دو رقت <sup>1-</sup>10 و 10<sup>0</sup> تهیه و میزان mL 500 از آن در محیط سابرودکستروز آگار کشت داده شد و در دمای C°30-27 برای 5-3 روز گرم خانه‌گذاری گردید. پرگنه­ها پس از شمارش، خالص‌سازی و شناسایی شدند. در این بررسی پارامترهای دما، pH، BOD<sub>5</sub> و COD نیز اندازه‌گیری شدند.<br /> <strong>یافته ­ها: </strong>تعداد پرگنه ­های قارچی جداسازی شده در تیر و مرداد افزایش معنی­دار و در بهمن کاهش معنی­داری داشت ( P<0/05). در بین ایستگاه­ها، تاج سد در تمام ماه­­ ها بالاترین میزان شمارش عوامل قارچی را داشت. ضریب همبستگی بین تعداد پرگنه ­های قارچی جداسازی شده و فاکتورهای دما، BOD<sub>5</sub> و COD به ترتیب 0/87، 0/60 و 0/66 بود. عوامل قارچی شناسایی شده به ترتیب درصد فراوانی آسپرژیلوس (31/4 درصد)، انواع مخمر (24/2 درصد)، پنیسلیوم (19/3 درصد)، کلادوسپوریوم (10/3 درصد)، موکور (5/4 درصد)، فوزاریوم (2/9 درصد)، آلترناریا (2/3 درصد)، هایف استریل (2/8 درصد) و پسیلومایسس (1/4 درصد) بودند.<br /> <strong>نتیجه­ گیری:</strong>بالاترین ضریب همبستگی بین میزان جداسازی عوامل قارچی با فاکتورهای فیزیکوشیمیایی به ترتیب با دما، COD و BOD<sub>5</sub> بود و این فاکتورها نقش مستقیمی در تغییرات کمی پرگنه ­های قارچی جداسازی شده از آب داشتند. همچنین عوامل قارچی جداسازی شده شامل قارچ‌های بیماری‌زای فرصت‌طلب برای انسان و نیز مولد سم بودند که دارای مخاطرات بهداشتی هستند.fa_IR
dc.format.extent1623
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی مشهدfa_IR
dc.publisherMashhad University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش در بهداشت محیطfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Research in Environmental Healthen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2017.22903.1164
dc.subjectعوامل قارچیfa_IR
dc.subjectکیفیت بهداشتیfa_IR
dc.subjectآب شربfa_IR
dc.subjectآسپرژیلوسfa_IR
dc.subjectBOD5fa_IR
dc.titleمطالعه عوامل قارچی موجود در آب سد شهید رجایی از دیدگاه بهداشتی با هدف تأمین آب شربfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدکترای قارچ‌شناسی، استادیار بخش بهداشت و بیماری‌های آبزیان، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدکترای علوم زیستی، دانشیار بخش اکولوژی، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ، ساری، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentفوق لیسانس بیوفیریک، کارشناس ارشد آزمایشگاه، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentفوق لیسانس شیلات، مربی بخش تکثیر و پرورش، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران.fa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue2
dc.citation.spage158
dc.citation.epage167


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد