• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش در بهداشت محیط
    • دوره 2, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهش در بهداشت محیط
    • دوره 2, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر میدان‌های مغناطیسی بر میکروارگانیسم‌های موجود در آب

    (ندگان)پدیدآور
    سمرقندی, محمدرضاخوش‌نیت, رامینرحمانی, علی‌رضاروشنایی, قدرت‌الهپورمحمدی, علیساعدپناه, کیوان
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    614.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقالات پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: استفاده از وسایل الکتریکی در محیط زندگی و حتی محل کار، امروزه جزء تفکیک‌ناپذیر زندگی است. بررسی تأثیر میدان‌های مغناطیسی ناشی از این وسایل بر میکروارگانیسم‌ها مدت‌هاست که توجه دانشمندان سراسر جهان را به خود معطوف داشته است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر میدان مغناطیسی بر میکروب‌های موجود در آب انجام شد. روش کار: در این مطالعه تجربی که در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد، با استفاده از دو سلونوئیددارای 250 دور سیم پیچ استاندارد که به یک منبع تغذیه برق متصل شده بود، میدان مغناطیسی مورد نظر (در شدت‌های 100، 200 و 300 میلی تسلا) ایجاد شد. تأثیر میدان مغناطیسی تولید شده در شرایط آزمایشگاهی بر دمای آب، pH، کدورت، کل کلیفرم‌‍‌ها، کلیفرم‌های گرماپای و شمارش بشقابی باکتری‌های هتروتروف نمونه‌های آب قرار داده شده در این میدان‌ها و همچنین تأثیر گذشت زمان (10، 20، 30، 40 و50 دقیقه) بر نمونه‌های شاهد و مورد، بررسی شد. یافته ‌ها: در این مطالعه اعمال میدان‌های مغناطیسی بر نمونه‌ها به طور معنی‌داری باعث رشد کل کلیفرم‌ها، کلیفرم‌های گرماپای و شمارش بشقابی باکتری‌های هتروتروف نسبت به نمونه‌های شاهد شد و این تأثیر در شدت 100 میلی‌تسلا در اکثر نمونه‌ها بالاتر بود. همچنین افزایش جزئی در دما، pH و کدورت نمونه‌های تحت تأثیر میدان مغناطیسی ایجاد ‌شد. نتیجه گیری: میدان‌های مغناطیسی باعث افزایش کل کلیفرم‌ها، کلیفرم‌های گرماپای و شمارش بشقابی باکتری‌های هتروتروف نمونه‌های آب می‌شود. همچنین نتایج مطالعه حاضر تأثیر میدان‌های مذکور بر دما، pH و کدورت آب را تأیید نمی نماید و باعث افزایش جزئی گردید.
    کلید واژگان
    تکثیر
    میدان‌های مغنلاطیسی
    میکروارگانیسم

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
    دانش آموخته کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
    استاد، گروه مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
    استادیار، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
    مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
    دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.

    شاپا
    2423-5202
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/jreh.2016.7070
    http://jreh.mums.ac.ir/article_7070.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/201257

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب