مطالعه وقوع Listeria monocytogenes در ماهیان قزلآلای رنگینکمان عرضه شده در برخی بازارهای شهرکرد
(ندگان)پدیدآور
پیر علی خیر آبادی, اسماعیلحسینی شکرابی, سید پژماننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آلودگی ماهی و فرآوردههای آن به باکتریهای بیماریزا همچون لیستریا تهدیدی برای مصرفکنندگان بهشمار میرود. هدف این مطالعه، بررسی میدانی میزان وقوع Listeria monocytogenes در ماهیان قزلآلای عرضه شده بهصورت تازه در بازارهای محلی شهرکرد بود. همچنین حساسیت آنتیبیوتیکی گونههای جدا شده لیستریا ﺑﻪ روش اﻧﺘﺸﺎر دیسکی از بین 13 آنتیبیوتیک انجام شد. برای این منظور، تعداد 100 عدد ماهی بهصورت تصادفی از بازارهای فروش تازه ماهی شهرکرد جمعآوری و با استفاده از روشهای متداول شامل کشت و جداسازی بیوشیمیایی آلودگی احتمالی به گونههای جنس Listeria شناسایی گردید. چهار جدایه (Isolate) لیستریا از مجموع 100 نمونه ماهی جداسازی شد که 3 جدایه متعلق به گونه L. monocytogenes و یک مورد L. inovaii بود. تمام چهار جدایه از بالاترین حساسیت آنتیبیوتیکی نسبت به 5 آنتیبیوتیک مشتمل بر کوتریموکسازول، تتراسایکلین، جنتامایسن، اریترومایسن و ونکومایسن را نشان داده (100 درصد حساسیت) و در مقابل تمام سویهها نسبت به اکساسیلین مقاومت نشان دادند. با توجه به اینکه گونه L. monocytogenes یکی از باکتریهای بیماریزای مهم انسانی است، بنابراین ماهیان میتوانند یک خطر بالقوه از نظر آلودگی با گونههای مختلف لیستریا باشند.
کلید واژگان
حساسیت آنتیبیوتیکیشهرکرد
قزلآلا رنگینکمان
Listeria monocytogenes
شماره نشریه
2281396تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتسازمان پدید آورنده
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابعطبیعی و علومزمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.استادیار گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.




