تاثیر افزودن پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در جیره غذایی به عنوان مکمل، بر برخی شاخصهای رشد کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
جعفری, آزادهکمالی, ابوالقاسمشمساییمهرجان, مهدینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پروبیوتیکها مکملهای غذایی هستند که بهطور موثر و سودمندی بر میزبان تاثیر میگذارند و تعادل فلور میکروبی روده و همچنین فاکتورهای رشد را بهبود میبخشند. در این پژوهش تعداد 240 قطعه بچه ماهی کپور (C. carpio) با میانگین وزن اولیه 5/0± 12 گرم در 4 تیمار با 3 تکرار شامل جیرههای حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک Lactobacillus acidophilus (تیمار شاهد فاقد پروبیوتیک، تیمار 1 حاوی 5 درصد وزن غذا، تیمار 2 حاوی 7 درصد غذا و تیمار 3 حاوی 9 درصد غذا پروبیوتیک) تحت شرایط کاملا یکسان به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفته و تاثیر آن بر فاکتورهای رشد و بقا مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد تیمار 7 درصد وزن غذا لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس باعث افزایش وزن، درصد نرخ رشد ویژه و درصد افزایش وزن در بچه ماهیان کپور معمولی شد و اختلاف معنیداری با شاهد داشت (05/0P
کلید واژگان
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسکپور معمولی
شاخصهای رشد
شماره نشریه
4261395تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسیارشد رشته تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.استاد گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
دانشیار گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.




