بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خمیر کاغذ کرافت تهیه شده از سرشاخههای چنار در منطقه جلگه آستارا
(ندگان)پدیدآور
فرجپور رودسری, آرشسهرابنژاد, شیمانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی خصوصیات مکانیکی و فیزیکی کاغذهای تولید شده از سرشاخههای درخت چنار بهعنوان یک منبع سلولزی انجام شده است. در این مطالعه از سرشاخههای درخت چنار منطقه جلگه آستارا و همچنین از فرآیند پخت کرافت استفاده شد. برای انجام فرآیند پخت از ماده شیمیایی سود سوزآور در سطح متغیر 10، 14، 16، 18 و 20 درصد بر مبنای وزن خشک خردهچوبهای درخت چنار استفاده شد. همچنین زمان پخت نیز در سه سطح زمانی60 ، 80 و 100 دقیقه در نظر گرفته شد. درجه حرارت پخت و میزان سولفیدیته در همه حالتهای پخت در یک سطح ثابت بهترتیب 165 درجه سانتیگراد و 25 درصد بود و نسبت مایع پخت به خردهچوب درخت چنار نیز بر مبنای استاندارد دایجستر آزمایشگاهی 8 به 1 بود. همچنین برای تهیه کاغذ دستساز، خمیرها تا رسیدن به درجه روانی حدود 25±350 میلیلیتر پالایش شدند. از خمیر کاغذهای پالایش شده کاغذ دستساز 60 گرمی تهیه و خواص مقاومتی و مکانیکی آنها اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل آماری ویژگیهای کاغذ دستساز بر اساس آزمون فاکتوریل طرح کاملا تصادفی و ویژگیهای مقاومتی کاغذ دستساز از جدول تجزیه واریانس یکطرفه و برای گروهبندی میانگینها از آزمون دانکن استفاده شد. خصوصیات مقاومتی خمیر کرافت تهیه شده شامل شاخص ترکیدن، شاخص کششی، شاخص تاخوردگی، شاخص پارگی و درجه روشنی بهترتیب برابر (kPam2/g) 5/55، (N.m/g) 10082، (n) 55، (mNm2/g) 6/53 و (%) 53/32 بود.
کلید واژگان
آستاراخمیرکاغذ کرافت
خصوصیات فیزیکی و مکانیکی
سرشاخههای چنار
سلولز
شماره نشریه
3251395تاریخ نشر
2016-10-221395-08-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتسازمان پدید آورنده
استادیار گروه مهندسی صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، آستارا، ایران.دانشآموخته کارشناسیارشد گروه مهندسی صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، آستارا، ایران.




