• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • چغندرقند
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • چغندرقند
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات مقادیر متفاوت آب و شوری آن بر عملکردکمی و کیفی چغندر قند

    (ندگان)پدیدآور
    شهبازی, حسنعلیذوالفقاران, اردوانقائمی, علیرضااحمدی, مسعودمحمدیان, رحیم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    کامل علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثرات مقادیر مختلف آب و شوری آن بر عملکردکمی و کیفی چغندر قند، آزمایشی در مشهد (ایستگاه تحقیقات طرق) در سال زراعی  1385 و 1386 با استفاده از دو سیستم آبیاری بارانی انجام شد. آبیاری با استفاده از دو لوله آبیاری بارانی تک شاخه‌ای (لاین سورس) که بصورت عمود بر هم قرار گرفته بودند، در زمینی به ابعاد 28×28 مترمربع (محل تلاقی دو لوله) انجام شد. هر یک ازسیستم‌ها به دو منبع آب، با شوری‌های یک و شش دسی زینمس بر متر متصل شده بودند. در هر نوبت آبیاری به بوته های چغندرقند که در مرکز زمین کاشته شده بودند آب به‌صورت کامل داده می‌شد، در نتیجه آب رسیده به نقاطی که دورتر از مرکز بودند(مرکز سیستم آبیاری بارانی) بتدریج کاهش می‌یافت و متوسط شوری رسیده به هر نقطه از زمین از یک تا75/5 دسی زیمنس بر متر متغیر بود. در پایان هر نوبت  آبیاری، شوری و میزان آب پاشیده شده درون  قوطی‌هایی که در مرکز شبکه‌های مربعی شکل به ابعاد2×2 مترمربع تعبیه شده بودند، اندازه‌گیری ‌شد. در انتهای فصل رشد محصول از مساحت سه مترمربع اطراف قوطی‌ها برداشت و عملکرد مربوط به آن  شبکه تعیین گردید. با استفاده از داده‌های اندازه‌گیری شده هر شبکه ، مقدار آب، متوسط شوری و عملکردکمی و کیفی چغندرقند اندازه گیری شد.  نتایج نشان داد، عملکرد ریشه و قند حاصله تحت تاثیر دو عامل مقدار آب آبیاری و هدایت  الکتریکی آب مورد استفاده می باشد. با افزایش حجم آب آبیاری (با مقادیر مختلف دارای هدایت  الکتریکی) عملکرد ریشه وقند روند افزایشی و  با افزایش هدایت  الکتریکی (در احجام مساوی آب آبیاری) عملکرد ریشه  و قند کاهش یافت. رابطه همبستگی بین تغییرات درصد قند  و ناخالصی ها  با مقادیر مختلف حجم آب آبیاری و سطوح مختلف هدایت  الکتریکی آب معنی دار نبود.
    کلید واژگان
    چغندرقند
    حجم آب
    شوری
    لاین سورس
    هدایت الکتریکی آب

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-11-22
    1393-09-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند
    Sugar Beet Seed Institute
    سازمان پدید آورنده
    مربی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
    مربی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
    استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
    استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
    دانشیار مؤسسه تحقیقات چغندرقند

    شاپا
    1735-0670
    2588-6010
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/jsb.2015.11536
    https://jsb.areeo.ac.ir/article_11536.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/197456

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب