• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • چغندرقند
    • دوره 21, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • چغندرقند
    • دوره 21, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی امکان استفاده از گل صافی حاصل از ضایعات کارخانه‌های قند در تغذیه مرغان تخمگذار

    (ندگان)پدیدآور
    آذربایجانی, علیرضا آذربایجانیمشرف, شهاب‌الدیناسدیان, اکبر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    کامل علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات جایگزینی گل صافی (گل کربنات کلسیم) حاصل از ضایعات کارخانه‌های تولید قند با پودر صدف در جیره غذایی روی عملکرد و صفات کمی و کیفی تخم‌مرغ در مرغان تخم‌گذار به اجرا درآمد. در این آزمایش، گل صافی به دو شکل معمولی (پودری) و پلت شده و هر کدام نیز در سطوح صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد جایگزین پودر صــدف گردید. بنابراین نه تیمار (جیره غذایی) و هر تیمار در سه تکرار در طی سه دوره 28 روزه در نظر گرفته شد. مصرف خوراک و وزن تخم‌مرغ به طور هفتگی و صفات کمی و کیفی تخم‌مرغ‌ها به طور ماهانه اندازه‌گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد جایگزینی گل صافی به جای پودر صدف تا سطح 50 درصد به شکل پودری، اختلاف معنی‌داری را در صفات مصرف غذا، وزن تخم‌مرغ، تولید توده‌ای و ضریب تبدیل غذایی نسبت به شاهد (سطح صفر درصد جایگزینی) ایجاد نکرد. در حالی که جایگزینی فراتر از سطح 50 درصد پودر گل صافی، موجب کاهش معنی‌دار تولید توده‌ای و تعداد تخم‌مرغ و افزایش ضریب تبدیل غذایی نسبت به شاهد گردید. اما در تمام سطوح گل صافی پلت شده، اختلاف معنی‌داری برای این صفات با شاهد، مشاهده نگردید. جایگزینی گل صافی به جای پودر صدف به هر دو شکل پودری و پلت و در تمام سطوح جایگزینی تاثیر معنی‌داری بر شاخص‌های کمی و کیفی تخم‌مرغ نداشت. این آزمایش نشان داد، مناسب‌ترین سطح جایگزینی گل صافی به جای پودر صدف به هر دو شکل پودر یا پلت، سطح 50 درصد جایگزینی می‌باشد.
    کلید واژگان
    پودر صدف
    تغذیه
    ضایعات کارخانه قند
    گل صافی
    مرغان تخمگذار

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2006-02-20
    1384-12-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند
    Sugar Beet Seed Institute
    سازمان پدید آورنده
    هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
    هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
    هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

    شاپا
    1735-0670
    2588-6010
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/jsb.2006.8208
    https://jsb.areeo.ac.ir/article_8208.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/197394

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب