تأثیر کوددامی، پتاسیم و بر روی عملکرد کمی و کیفی چغندرقند در منطقه بردسیر
(ندگان)پدیدآور
جوا هری, محمدعلیرشیدی, ناصرباقیزاده, امین
نوع مدرک
Textکامل علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر کوددامی، سولفاتپتاسیم و اسیدبوریک بر خصوصیات کمی و کیفی محصول چغندرقند، آزمایشی در قالب طرح اسپلیت پلات فاکتوریل در چهار تکرار طی سه سال (1380-1378) در منطقه بردسیر کرمان اجرا گردید. عامل کوددامی در سه سطح صفر،10 و 20تن مادهی خشک در هکتار در کرت اصلی و کود سولفاتپتاسیم در سه سطح صفر، 75 و 150 کیلوگرم درهکتار و اسیدبوریک نیز در سطوح صفر،10و20 کیلوگرم درهکتار به صورت فاکتوریل در کرتهای فرعی مصرف شدند. نتایج نشان داد که اثر کوددامی و سولفاتپتاسیم بر عملکرد ریشه معنیﺩار (5%=α) بوده است، ولیاسید بوریک روی درصد قند ملاس و درصد قندسفیدریشه معنیﺩار نگردید. استفاده از کوددامی و سولفات پتاسیم اثر معنیﺩاری بر عملکرد شکر سفید داشت به طوری که استفاده از 20 تن کوددامی درهکتار، 10 درصد و استفاده از 150 کیلوگرم سولفاتپتاسیم در هکتار، 6 درصد عملکرد شکر سفید را نسبت به شاهد افزایش داد. اگرچه اسیدبوریک اثر معنیﺩاری بر عملکرد شکرسفید نداشته، ولی عملکرد شکر سفید را نسبت به شاهد 8/1 درصد افزایش داده است و این در حالی بود که آب آبیاری حدود 5/0 میلیگرم در لیتر حاوی بر بود.
کلید واژگان
اسید بوریکبردسیر
پتاسیم
چغندرقند
کوددامی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2005-09-231384-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute
سازمان پدید آورنده
اعضاء هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانعضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، کرمان، ایران.
استادیار گروه بیوتکنولوژی پژوهشکده علوم محیطی، مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی
شاپا
1735-06702588-6010



