نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکشاورز, ساسانfa_IR
dc.contributor.authorمصباح, محمودfa_IR
dc.contributor.authorرنجی, ذبیح الهfa_IR
dc.contributor.authorامیری, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:20:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:20:25Z
dc.date.available1399-07-09T01:20:25Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:20:25Z
dc.date.issued2001-08-23en_US
dc.date.issued1380-06-01fa_IR
dc.date.submitted2015-02-10en_US
dc.date.submitted1393-11-21fa_IR
dc.identifier.citationکشاورز, ساسان, مصباح, محمود, رنجی, ذبیح اله, امیری, رضا. (1380). بررسی پارامترهای مختلف پایداری برای تعیین سازگاری ارقام تجارتی چغندرقند در مناطق مختلف ایران. چغندرقند, 17(1), 15-36. doi: 10.22092/jsb.2001.11710fa_IR
dc.identifier.issn1735-0670
dc.identifier.issn2588-6010
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jsb.2001.11710
dc.identifier.urihttps://jsb.areeo.ac.ir/article_11710.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/197133
dc.description.abstractبه منظور تجزیه پایداری و بررسی اثر متقابل ژنوتیپ * محیط، هشت رقم تجارتی چغندرقند به مدت سه سال در هشت منطقه مهم چغندرکاری کشور شامل کرج، مشهد، میاندوآب، اصفهان، شیراز، کرمانشاه، مغان و همدان در قالب طـرح بلـوک‎هـای کـامل تصادفی با چهار تکرار بررسی شدند. ارقام مورد بررسی شامل BR1، 7233، PP.8، IC، 7233-P29، PP22، H5505 و 41RT بود. پس از تجزیه واریانس ساده و مرکب، شاخص‎های پایداری شامل واریانس محیطی‎، ضریب تغییرات محیطی‎، اکووالانس ریک‎، واریانس پایداری شوکلا، ضریب رگرسیونی خطی‎، میانگین مربعات انحراف از خط رگرسیون‎، ضریب تشخیص خطی و واریانس درون مکانی برای شش صفت عملکرد ریشه (RY)‎، عملکرد شکر ناخالص (SY)‎، عملکرد شکر خالص (WSY) ، ضریب استحصال(Yield)‎، نسبت پتاسیم به عیار قند(K/S) و نسبت مجموع سدیم و پتاسیم به عیار قند (KNa/S) محاسبه و با یکدیگر مقایسه شدند‎. نتایج تجزیه واریانس مرکب حاکی از تفاوت‎های ژنتیکی بین ارقام و وجود اختلاف‎های آماری بین مناطق و سال‎های مختلف بود‎. اثر متقابل ژنوتیپ × محیط برای صفات RY ، SY ، Yield ، K/S  و KNa/S  و اثر متقابل ژنوتیپ × مکان در صفت WSY  معنی‎دار گردید. نتایج حاصله از تجزیه پایداری، بیانگر مطلوبیت بیشتر رقم IC  در مقایسه با سایر ارقام بود زیرا که رقم مذکور بر اساس تمامی پارامترهای مورد استفاده از لحاظ سه صفت بسیار مهم عملکرد ریشه، عملکرد شکر ناخالص و عملکرد شکر خالص به عنوان رقمی کاملاً پایدار مشخص گردید. در تمامی صفات مورد مطالعه، دو پارامتر اکووالانس ریک و واریانس پایداری شوکلا، در تعیین ارقام پایدار، کاملاً مشابه عمل نمودند، لیکن دو شاخص واریانس محیطی و ضریب تغییرات محیطی هر چند که در اکثر صفات شبیه یکدیگر بودند، دو پارامتر کاملاً مشابه، تشخیص داده نشدند. بین دو پارامتر میانگین مربعات انحراف از خط رگرسیون و ضریب تشخیص خطی نیز برای تمامی صفات‎، همبستگی بالائی مشاهده گردید. وجود همبستگی بین این دو پارامتر به لحاظ اینکه هر دو میزان برازش خط رگرسیون را نشان می‎دهند قابل انتظار بود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندfa_IR
dc.publisherSugar Beet Seed Instituteen_US
dc.relation.ispartofچغندرقندfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Sugar Beeten_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jsb.2001.11710
dc.subjectچغندرقندfa_IR
dc.subjectپایداریfa_IR
dc.subjectواریانسfa_IR
dc.subjectرگرسیونfa_IR
dc.subjectارقامfa_IR
dc.subjectپارامترهای پایداریfa_IR
dc.titleبررسی پارامترهای مختلف پایداری برای تعیین سازگاری ارقام تجارتی چغندرقند در مناطق مختلف ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی- ترویجیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد اصلاح نباتات از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات چغندرقندfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات چغندرقندfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد مؤسسه تحقیقات چغندرقندfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue1
dc.citation.spage15
dc.citation.epage36


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد