مرور دوره 27, شماره 2 بر اساس عنوان

  • ارزیابی تناسب اراضی و پتانسیل تولید تابشی- حرارتی چغندرقند به روش فائو در اراضی دانشکده کشاورزی لرستان و مقایسه آن با دشت سیلاخور 

    سهرابی, اکبر؛ چگینی, محمدعلی (موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute, 2012-02-20)
    این تحقیق در اراضی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان بین طول شرقی و  عرض شمالی انجام گرفت. براساس اطلاعات نزدیک‌ترین ایستگاه هواشناسی سینوپتیک، منطقه مورد مطالعه، جزء اقلیم نیمه خشک می‌باشد. میانگین حداکثر درجه حرارت روزانه ...

  • ارزیابی مدل ET-HS در تعیین نیاز آبی محصول چغندرقند و کارایی مصرف آب در شرایط نیمه‪خشک اصفهان 

    سلیمانی, علی؛ نجفی, پیام؛ دهنوی, مهرداد؛ شاهرجبیان, محمد حسام (موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute, 2012-02-20)
    روش هارگریوز- سامانی از جمله روش‌های محاسبه تبخیر و تعرق گیاه بوده که به حداقل داده‌های هواشناسی نیازمند است. به منظور ارزیابی مدل ET-HS در تعیین نیاز آبی محصول چغندرقند در منطقه اصفهان، تحقیقی در سال 1384 در مزرعه ...

  • بررسی جوانه‪ زنی و سبز شدن بذر ارقام منوژرم چغندرقند تحت شرایط تنش رطوبتی 

    جلیلیان, علی؛ دبیری, وحید؛ خورگامی, علی؛ بساطی, جهانشاه؛ یوسف آبادی, ولی اله (موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute, 2012-02-20)
    به منظور شناخت بیشتر از جوانه‪زنی و سبزشدن ارقام منوژرم چغندرقند در شرایط تنش رطوبت این تحقیق به‪صورت سه آزمایش اجرا گردید. در آزمایش اول کیفیت جوانه‪زنی بذر سه رقم منوژرم (رایزوفورت تولید داخل، رسول و زرقان) در پنج سطح ...

  • بررسی روندرشد چغندرقند در همدان 

    میرزایی, محمدرضا؛ عبداللهیان نوقابی, محمد (موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute, 2012-02-20)
    پژوهش حاضر به‌منظور بررسی روند رشد گیاه چغندرقند در شرایط اقلیمی همدان و شناخت عوامل مؤثر بر کمیت و کیفیت محصول و هم‌چنین شاخص‌های فیزیولوژیک اجراء گردید. دو آزمایش تاریخ کاشت در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار ...

  • بررسی نقش تعاونی‌های تولیدی کشاورزی در ارتقای دانش فنی کشاورزان (مطالعة موردی چغندرکاران استان فارس) 

    محمدی, حمید؛ صبوحی صابونی, محمود؛ سیاسر, براتعلی؛ میر, بهروز (موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute, 2012-02-20)
    افزایش آگاهی فنی و تخصصی اعضاء تعاونی‌های تولیدی کشاورزی از نقاط قوت آن‌ها برای کارکرد موفقیت‌آمیز در راستای اهداف کلان توسعه، به حساب می‌آیند. عدم ارتقای سطح دانش فنی اعضاء به عنوان یکی از مهم‌ترین موانع برای گسترش و ...

  • بهینه‪سازی استخراج سلولز از خمیر چغندرقند 

    بابائی, بابک؛ عبداللهیان نوقابی, محمد؛ نوشاد, حمید؛ واحدی, سعید (موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute, 2012-02-20)
    سلولز یکی از مواد اولیه مورد نیاز صنایع می‪باشد که به‪طور وسیع در تهیه رنگ‪ها، کاغذ، نساجی، کشاورزی، محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. تفاله و مازاد خمیر چغندرقند در مرحله عیارسنجی یکی از منابع سلولز به‪شمار می‪آید. ...

  • تعیین آثار رفاهی سیاست بهبود تکنولوژی تولید چغندرقند 

    احمدیان, مجید؛ محمدی نژاد, امیر؛ رحیمی, رضا (موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute, 2012-02-20)
    چغندرقند یکی از محصولات صنعتی بخش کشاورزی است که نقش مهمی در تأمین شکر موردنیاز داخل دارد. با توجه به بالا بودن سهم شکر وارداتی از شکر مصرفی، یکی از راه‌کارهای تأمین قند و شکر موردنیاز کشور، استفاده از سیاست‌های حمایتی ...

  • تعیین نیاز آبی و تأثیر تغییرات آن بر برخی صفات کمی و کیفی محصول چغندرقند 

    زارع ابیانه, حمید؛ فرخی, الهام؛ بیات ورکشی, مریم؛ احمدی, محمود (موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute, 2012-02-20)
    به‪منظور تعیین نیاز آبی گیاه چغندرقند و تأثیر تغییرات آب مصرفی بر برخی مؤلفه‪های تولید، آزمایشی به‪مدت چهار سال (1373 الی 1376) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اکباتان همدان اجرا گردید. بدین منظور، نیاز آبی بهینه، عملکرد ریشه ...