• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Sciences, Islamic Republic of Iran
    • Volume 22, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Sciences, Islamic Republic of Iran
    • Volume 22, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Synthesis and Production of Sweet-Tasting Protein in E. coli and Purification by Amylose Resin

    (ندگان)پدیدآور
    Mansouri, F.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    478.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    A sweet water-soluble protein that reminds stable over wide ranges of temperature and pH, Brazzein has various applications. Its tastes like cane sugar but have no calories. However, the extraction of brazzein from its natural source is expensive and not applicable. In this study we used recombinant DNA technology to provide an alternative option for cheaper mass production of brazzein. A brazzein gene was designed, synthesized by using oligonucleotids and cloned into the pBlueScript vector. The synthetic fragment linked to the C-terminal of Maltose-binding protein (MBP) and Glutathion-S-Transferase (GST) for protein expression. The recombinant protein was expressed as a soluble form after induction by IPTG. The fusion protein was purified by amylose resin column and detected by SDS-PAGE. The best yields were achieved by producing brazzein as a fusion with MBP. MBP-brazzein system permits large-scale functional expression and purification of recombinant soluble proteins, providing a basis for the future study of structure and function of brazzein.
    کلید واژگان
    Brazzein
    Recombinant protein
    Sweet-tasting protein

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2011-06-01
    1390-03-11
    ناشر
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    Science and Research Branch, Department of Biology, Islamic Azad University

    شاپا
    1016-1104
    2345-6914
    URI
    https://jsciences.ut.ac.ir/article_23032.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/195912

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب