بررسی عوامل مؤثر بر توسعه کشت دوم در شهرستان شفت
(ندگان)پدیدآور
آمار, تیمورقرشی مینآباد, محمد باسطباقری کودکانی, صفیهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
کارایی یک فعالیت کشاورزی به نحوه استفاده از عوامل تولید و بهره گیری از زیرساخت های موجود در افزایش بهره وری بستگی دارد. یکی از روش های افزایش بهره وری در کشاورزی کشت دوم است. کشت دوم اصطلاحاً به محصولاتی گفته میشود که در اراضی زراعی بعد از برداشت محصول اصلی کشت میشود. در استان گیلان کشت دوم در اراضی شالیزاری و بعد از برداشت برنج کشت می شود و معمولاً شامل محصولاتی مثل دانههای روغنی، حبوبات و علوفه میشود. این تحقیق به دلایل و نیروهای مؤثر بر توسعه این نوع شیوه تولید در نواحی روستایی شهرستان شفت (استان گیلان) می پردازد.در روند تحقیق از شیوه های رایج جمع آوری و تولید اطلاعات(اسنادی و میدانی) استفاده شده و نقش عوامل طبیعی و انسانی مؤثر بر گسترش کشت دوم در روستاهای ناحیه مورد تحلیل قرار گرفته و راهکارهای لازم برای رفع مشکلات موجود نیز ارائه گردیده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که شهرستان شفت با داشتن 14330 هکتار شالیزار و بهرهمندی از زیر ساختهایی چون آب کافی شرایط مناسبی برای توسعه کشت دوم دارد ضمن اینکه عواملی چون تسطیح اراضی، نیروی انسانی و رضایتمندی از تولید میتواند پشتوانه مناسبی برای افزایش کارایی این شیوه تولید باشد.
کلید واژگان
اقتصاد روستاییکشاورزی
کشت دوم
شهرستان شفت
استان گیلان
شماره نشریه
23تاریخ نشر
2013-08-231392-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشتIslamic Azad University, Rasht Branch
سازمان پدید آورنده
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، گروه جغرافیا، رشت، ایراناستادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، گروه جغرافیا، رشت، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، رشت، ایران
شاپا
2538-59682538-595X




