• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای زعفران
    • دوره 8, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای زعفران
    • دوره 8, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسایی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در گیاه (Crocus pallasii subsp. haussknechtii (Boiss. & Reut. ex Maw) B.Mathew ( و بررسی خواص ضد باکتریایی آن

    (ندگان)پدیدآور
    مودی, مریمزیویار, نویدباقرزاده, قدسیه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.172 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش به منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت ضد میکروبی عصاره‌های متانولی، اتیل استات و ان-هگزان قسمت بُنه و برگ گیاه زعفران جوقاسم (Crocus pallasii subsp. Haussknechtii (Boiss. & Reut. ex Maw) B.Mathewجمع آوری شده از سه رویشگاه‌ مختلف (گازه، زیبا و ویسیان) استان لرستان در سال 1397 صورت گرفته است. عصاره‌گیری به روش خیساندن انجام شده، و نتایج آنالیز کیفی نشان داد که عصاره آبی بُنه نسبت به دو عصاره دیگر محتوی میزان بیشتری ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی است. در مقابل آنالیز کمی عصاره‌ها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) صورت پذیرفت. نتایج بدست آمده از این روش نشان داد که بُنه زعفران جوقاسم حاوی 3 ترکیب فنلی شیکوریک اسید، کلروجنیک اسید و سیرینجیک اسید و 2 ترکیب فلاونوئیدی کامفرول و آپجینین می‌باشد. همچنین در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره اتیل‌استاتی، متانولی و ان-هگزانی بر روی باکتری‌های گرم منفی اشرشیاکلی (Escherichia coli) و گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) با استفاده از روش انتشار در چاهک آگار مورد بررسی قرار گرفت. بر طبق نتایج، عصاره‌ متانولی برگ و بُنه از هر سه منطقه بیشترین تاثیر را نسبت به عصاره ان-هگزانی بر روی هر دو باکتری مورد مطالعه داشت. مقاله حاضر نخستین بررسی کیفی در مورد شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در بُنه گیاه زعفران جوقاسم می‌باشد.
    کلید واژگان
    گیاه جوقاسم
    فعالیت ضد میکروبی
    سنجش فنل و فلاونوئید
    کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا
    استان لرستان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-08-22
    1399-06-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفران
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه بیرجند
    دانش آموخته کارشناسی ارشد فیتوشیمی ، دانشگاه بیرجند
    دانشیار گروه شیمی، دانشگاه بیرجند

    شاپا
    ۲۳۴۵-۳۸۶۹
    ۲۳۸۳-۱۳۱۶
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2020.2857.1115
    http://jsr.birjand.ac.ir/article_1448.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191492

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب