شناسایی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در گیاه (Crocus pallasii subsp. haussknechtii (Boiss. & Reut. ex Maw) B.Mathew ( و بررسی خواص ضد باکتریایی آن
(ندگان)پدیدآور
مودی, مریمزیویار, نویدباقرزاده, قدسیهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش به منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت ضد میکروبی عصارههای متانولی، اتیل استات و ان-هگزان قسمت بُنه و برگ گیاه زعفران جوقاسم (Crocus pallasii subsp. Haussknechtii (Boiss. & Reut. ex Maw) B.Mathewجمع آوری شده از سه رویشگاه مختلف (گازه، زیبا و ویسیان) استان لرستان در سال 1397 صورت گرفته است. عصارهگیری به روش خیساندن انجام شده، و نتایج آنالیز کیفی نشان داد که عصاره آبی بُنه نسبت به دو عصاره دیگر محتوی میزان بیشتری ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی است. در مقابل آنالیز کمی عصارهها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) صورت پذیرفت. نتایج بدست آمده از این روش نشان داد که بُنه زعفران جوقاسم حاوی 3 ترکیب فنلی شیکوریک اسید، کلروجنیک اسید و سیرینجیک اسید و 2 ترکیب فلاونوئیدی کامفرول و آپجینین میباشد. همچنین در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره اتیلاستاتی، متانولی و ان-هگزانی بر روی باکتریهای گرم منفی اشرشیاکلی (Escherichia coli) و گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) با استفاده از روش انتشار در چاهک آگار مورد بررسی قرار گرفت. بر طبق نتایج، عصاره متانولی برگ و بُنه از هر سه منطقه بیشترین تاثیر را نسبت به عصاره ان-هگزانی بر روی هر دو باکتری مورد مطالعه داشت. مقاله حاضر نخستین بررسی کیفی در مورد شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در بُنه گیاه زعفران جوقاسم میباشد.
کلید واژگان
گیاه جوقاسمفعالیت ضد میکروبی
سنجش فنل و فلاونوئید
کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا
استان لرستان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand
سازمان پدید آورنده
دانشگاه بیرجنددانش آموخته کارشناسی ارشد فیتوشیمی ، دانشگاه بیرجند
دانشیار گروه شیمی، دانشگاه بیرجند
شاپا
۲۳۴۵-۳۸۶۹۲۳۸۳-۱۳۱۶




