• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای زعفران
    • دوره 4, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای زعفران
    • دوره 4, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تحلیل فرامرزی شکاف فن‌آوری مزارع زعفران

    (ندگان)پدیدآور
    جلالی, عباسشیرزادی لسکوکلایه, سمیهاسفنجاری کناری, رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    361.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در مطالعه حاضرنسبت شکاففن‌آوری اندازه­های مختلف مزارع زعفران با استفاده از مفهوم تابع فرامرزی که با روش غیرپارامتریک تحلیل فراگیر داده‌ها تخمین زده شد، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای انجام تحقیق از اطلاعات 81 کشاورز در سال 1393 که به صورت تصادفی ساده مورد مصاحبه قرار گرفتند، استفاده شد. مزارع نمونه بر حسب اندازهبه سه گروه کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم شد. نتایج نشان داد که متوسط کارآیی فنی گروهی در طیف بین 86/0 تا 90/0 می‏باشد. بنابراین، امکان افزایش میزان تولید زعفران با استفاده از همین میزان نهاده‏ و یا کاهش مقدار نهاده‏های مصرفی در سطح فعلی تولید زعفران و یا ترکیبی از هر دو از طریق پر کردن شکاف بین بهترین تولید کننده با سایر تولیدکنندگان وجود دارد. نتایج مربوط به نسبت شکاف فن‌آوری نشان داد که مزارع بزرگ عملکرد تکنیکی بهتری دارند و دارای نسبت شکاف فن‌آوری بالاتری در مقایسه با مزارع کوچک و متوسط می‌باشد. افزون بر این، متغیر­های سن و تجربة کشاورز، مالکیت، و اندازه مزرعة زعفران تاثیر مثبت و معنی‌داری بر کارآیی فنی تولید داشته و کشاورزانی که با مشکلات تولید مواجه بودند، از نظر آماری کارآیی فنی کمتری نسبت به سایر کشاورزان، داشتند. این مطالعه راهکارهایی که باعث ارتقا تجربه کشاورز شوند و نیز برنامه‌هایی که باعث برطرف کردن فوری مشکل کشاورز می‌شود را جهت افزایش کارایی فنی تولید زعفران پیشنهاد می‌دهد.
    کلید واژگان
    نسبت شکاف فن‌آوری
    کارآیی فنی
    تربت حیدریه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفران
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد زراعت، پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه
    دکتری اقتصاد کشاورزی، پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه
    استادیار اقتصاد کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی‬، دانشگاه گیلان

    شاپا
    ۲۳۴۵-۳۸۶۹
    ۲۳۸۳-۱۳۱۶
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.519
    http://jsr.birjand.ac.ir/article_519.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191455

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب