نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسن‌پور, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorفرهنگ‌فر, همایونfa_IR
dc.contributor.authorخزیمه‌نژاد, حسینfa_IR
dc.contributor.authorبهدانی, محمدعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:03:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:03:55Z
dc.date.available1399-07-09T01:03:55Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:03:55Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-09-21en_US
dc.date.submitted1396-06-30fa_IR
dc.identifier.citationحسن‌پور, مجتبی, فرهنگ‌فر, همایون, خزیمه‌نژاد, حسین, بهدانی, محمدعلی. (1396). ارزیابی دانش فنی کشاورزان در رابطه با زراعت زعفران ( مورد مطالعه: استان خراسان ‌جنوبی). پژوهشهای زعفران, 5(1), 18-32. doi: 10.22077/jsr.2017.598fa_IR
dc.identifier.issn۲۳۴۵-۳۸۶۹
dc.identifier.issn۲۳۸۳-۱۳۱۶
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.598
dc.identifier.urihttp://jsr.birjand.ac.ir/article_598.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191389
dc.description.abstractیکی از عوامل پائین بودن میزان عملکرد زعفران در ایران، عدم اطلاعات کافی و ناآشنا بودن زعفران­کاران با  اصول کشت و کار علمی این گیاه نقدینه است. در این تحقیق، هدف این بود که با ارزیابی دانش کشاورزان استان خراسان جنوبی در مورد کشت زعفران، نقاط ضعف و قوت آنان مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان از طریق انتقال یافته­های این پژوهش به متولیان و کشاورزان، قدم­های مؤثری را در جهت افزایش عملکرد، برداشت. برای بررسی این موضوع، پرسشنامه­ای محقق ساخت شامل 36 سؤال در مورد مسائل کاشت، داشت و برداشت زعفران و 13 پرسش پیرامون اطلاعات عمومی و سؤالات ترویجی به تعداد 235 عدد در بین جامعه آماری زعفران­کاران استان خراسان جنوبی به صورت تصادفی طبقه­ای(و برای اینکه نمونه نماینده جمعیت تحت مطالعه باشد) توزیع گردید. متغیر وابسته، نمره کل آزمودنی­ها برای پاسخ صحیح آن­ها بود. مقایسه آماری بین میانگین سطوح مختلف هر یک از متغیرهای مستقل (با اثر معنی­دار) با استفاده از نرم­افزار SAS و روش توکی-کرامر انجام شد.کسانی که در کلاس­های ترویجی شرکت نموده بودند، افرادی که تحصیلات آن­ها دیپلم و بالاتر بود و همچنین کسانی که محصولات خود را بیمه نکرده بودند در سطح معنی­داری  یک درصد، به تعداد سؤالات بیشتری، پاسخ صحیح دادند. کسانی که وام دریافت نموده بودند و افرادی که در روستا زندگی می­کردند در سطح معنی­داری 5 درصد، به سؤالات بیشتری، پاسخ صحیح دادند. لازم است از طریق برنامه­ریزی­های کوتاه­مدت و بلندمدت، سطح دانش کشاورزان منطقه را افزایش داد.fa_IR
dc.format.extent433
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofپژوهشهای زعفرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Saffron Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.598
dc.subjectآگاهیfa_IR
dc.subjectبومیfa_IR
dc.subjectترویجfa_IR
dc.subjectخراسان جنوبیfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.titleارزیابی دانش فنی کشاورزان در رابطه با زراعت زعفران ( مورد مطالعه: استان خراسان ‌جنوبی)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه پژوهشی زعفران، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage18
dc.citation.epage32


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد