ارزیابی دانش فنی کشاورزان در رابطه با زراعت زعفران ( مورد مطالعه: استان خراسان جنوبی)
(ندگان)پدیدآور
حسنپور, مجتبیفرهنگفر, همایونخزیمهنژاد, حسینبهدانی, محمدعلینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از عوامل پائین بودن میزان عملکرد زعفران در ایران، عدم اطلاعات کافی و ناآشنا بودن زعفرانکاران با اصول کشت و کار علمی این گیاه نقدینه است. در این تحقیق، هدف این بود که با ارزیابی دانش کشاورزان استان خراسان جنوبی در مورد کشت زعفران، نقاط ضعف و قوت آنان مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان از طریق انتقال یافتههای این پژوهش به متولیان و کشاورزان، قدمهای مؤثری را در جهت افزایش عملکرد، برداشت. برای بررسی این موضوع، پرسشنامهای محقق ساخت شامل 36 سؤال در مورد مسائل کاشت، داشت و برداشت زعفران و 13 پرسش پیرامون اطلاعات عمومی و سؤالات ترویجی به تعداد 235 عدد در بین جامعه آماری زعفرانکاران استان خراسان جنوبی به صورت تصادفی طبقهای(و برای اینکه نمونه نماینده جمعیت تحت مطالعه باشد) توزیع گردید. متغیر وابسته، نمره کل آزمودنیها برای پاسخ صحیح آنها بود. مقایسه آماری بین میانگین سطوح مختلف هر یک از متغیرهای مستقل (با اثر معنیدار) با استفاده از نرمافزار SAS و روش توکی-کرامر انجام شد.کسانی که در کلاسهای ترویجی شرکت نموده بودند، افرادی که تحصیلات آنها دیپلم و بالاتر بود و همچنین کسانی که محصولات خود را بیمه نکرده بودند در سطح معنیداری یک درصد، به تعداد سؤالات بیشتری، پاسخ صحیح دادند. کسانی که وام دریافت نموده بودند و افرادی که در روستا زندگی میکردند در سطح معنیداری 5 درصد، به سؤالات بیشتری، پاسخ صحیح دادند. لازم است از طریق برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت، سطح دانش کشاورزان منطقه را افزایش داد.
کلید واژگان
آگاهیبومی
ترویج
خراسان جنوبی
عملکرد
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه بیرجنداستاد گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه بیرجند
استاد گروه پژوهشی زعفران، دانشگاه بیرجند
شاپا
۲۳۴۵-۳۸۶۹۲۳۸۳-۱۳۱۶




