پهنه بندی آگروکلیمایی کشت زعفران در استان اردبیل با استفاده از روش AHP
(ندگان)پدیدآور
سبحانی, بهروزنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور مطالعه و شناخت قابلیتهای طبیعی استان اردبیل برای کشت زعفران با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی در سال 2014 اجرا شد. دادههای عناصر اقلیمی از قبیل بارندگی سالانه، بارندگی طول دوره رشد، دمای سالانه، دمای طول دوره رشد، دمای حداقل مطلق و تعداد روزهای یخبنداناز 14 ایستگاه موجود در منطقه اردبیل بین سالهای 1988 – 2013 میلادی تهیه گردید. همچنین شیب، خاک و ارتفاع از سطح دریا برای تعیین و شناسایی منطقه مساعد کشت زعفران مورد استفاده قرار گرفتند. با بهرهگیری از نیاز رویشی (شرایط اقلیمی مطلوب) گیاه زراعی مورد مطالعه، لایه اطلاعاتی تولید و هر سری از دادهها ارزشگذاری و طبقهبندی شدند. به منظور بررسی نقش تأثیرگذاری هریک از عناصر اقلیمی و عوامل فیزیکی زمین در پهنهبندی آگروکلیماتیک با روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) با توجه به نیاز اکولوژیکی، دادههای مورد مطالعه در محیط سامانه اطلاعات جغرافیاییGIS ارزشگذاری شدند. سپس با تلفیق کلیه دادههای عناصر و عوامل اقلیمی بصورت یکجا، نقشه قابلیت اراضی برای کاشت زعفران در استان اردبیل تهیه گردید. نتایج نشان داد که حدود 41 درصد از مساحت استاناردبیل شرایط مناسب، 20 درصد شرایط متوسط و 39 درصد شرایط نامناسب برای کاشت گیاه زعفران میباشد.
کلید واژگان
آگروکلیمااستان اردبیل
روش تحلیل سلسله مراتبی
سامانه اطلاعات جغرافیایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه اقلیم شناسی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی – اردبیلشاپا
۲۳۴۵-۳۸۶۹۲۳۸۳-۱۳۱۶




