• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری گیاهان دارویی ایران
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری گیاهان دارویی ایران
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر شرایط تهیه دمنوش پونه کوهی بر میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی و فلزات سنگین آن

    (ندگان)پدیدآور
    قره خانی, مهدیزینالی نامدار, نازیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    481.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    دمنوش‌های گیاهی یکی از رایج‌ترین نوشیدنی‌های مورد استفاده در دنیا می‌باشند. این دمنوش‌ها حاوی ترکیبات ‌فنولی، فلزی و عناصر موثر بر سلامتی انسان هستند. دانستن مقادیر ترکیبات مفید و فلزهای سنگین موجود در این دمنوش‌ها برای افراد بسیار مهم می‌باشد. به‌همین دلیل هدف از این مطالعه تهیه دمنوش از گیاه پونه کوهی و بررسی تأثیر روش تهیه (غرقابی و فراصوت) برای زمان‌های مختلف (5 و 15 دقیقه) بر میزان ترکیبات فنولی، توانایی به دام اندازی رادیکال آزاد (DPPH) و فلزهای سنگین آن (آرسنیک، سرب و کادمیوم) در قالب طرح کاملا تصادفی بود. نتایج تجزیه و تحلیل داده‌های حاصل از آزمایش نشان داد که روش تهیه دمنوش بر میزان تمامی پارامترهای مورد مطالعه معنی‌دار داشت (05/0> P). نتایج نشان داد که افزایش زمان هر دو روش (فراصوت و غرقابی) میزان ترکیبات فنولی و توانایی به دام اندازی رادیکال آزاد DPPH دمنوش ها را افزایش داد که میزان این افزایش زمانی که از فراصوت استفاده شد، بیشتر بود. بیشترین میزان سرب در بین دمنوش‌ها (ppm 06/0) به نمونه حاصل از 15 دقیقه به روش غرقابی تهیه شده بود، تعلق داشت. بیشینه و کمینه میزان کادمیوم در نمونه‌ها نیز به ترتیب به نمونه حاصل از ماده اولیه و 5 دقیقه غرقابی اختصاص داشت. میزان تمامی فلزهای سنگین اندازه‌گیری شده در این مطالعه کمتر از میزان استاندارد تعریف شده برای فلزهای سنگین دمنوش‌های گیاهی و میوه‌ای بود. در نهایت با توجه به نتایج این تحقیق می‌توان بیان داشت که استفاده از 15 دقیقه فراصوت بهترین روش تهیه دمنوش پونه کوهی بود.
    کلید واژگان
    پونه کوهی
    دمنوش
    فراصوت
    فلزات سنگین
    قدرت آنتی‌اکسیدانی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    مرکزتحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی خراسان رضوی وانجمن علمی گیاهان دارویی ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
    دانشجوی دکتری شیمی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

    شاپا
    2645-5935
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/mpt.2020.127920.1051
    https://mpt.areeo.ac.ir/article_121203.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/18619

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب