• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های بالینی دامپزشکی
    • دوره 1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های بالینی دامپزشکی
    • دوره 1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات ال- کارنیتین در راندمان پرورشی، عملکرد سیستم ایمنی، صفات لاشه و اجزای خون در جوجه گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    اکبری آزاد, گیـتاحقیقی خوشخو, پـیامایلا, نـیمامعیر, فریبرزدهقان نیری, حـمیدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    9.304 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ال-کارنیتین یک ماده شبه ویتامینی است که عمده اثر آن آزادسازی انرژی، بهبود راندمان پرورشی و تحریک پاسخ ایمنی است. بر این اساس مطالعهزیر با هدف بررسی اثرات ال- کارنیتین بر راندمان پرورشی، عملکرد سیستم ایمنی، صفات لاشه و اجزای خون در جوجه گوشتی طراحی شده است.بدین منظور تعداد 240قطعه جوجه یکروزه گوشتی نر از سویه کاب 500به صورت تصادفی به چهار تیمار تقسیم شدند و هر تیمار در سه تکرار، بهترتیب دریافت کننده جیره غذایی پایه (گروه شاهد) و جیره پایه به همراه ال- کارنیتین در سه سطح 250 ،125و 375میلی گرم در هر کیلوگرم ()ppmخوراک بودند که از یک روزگی تا 49روزگی در پن های مجزا و با شرایط یکسان پرورش یافتند. در طول دوره پرورش به طور هفتگی اطلاعات مربوط بهراندمانهای پرورشی (مصرف خوراک، وزن، ضریب تبدیل غذایی، عدد تولید،) میانگین تیتر آنتیبادی آنفلوانزا و نیوکاسل، صفات خونی و سرمی، صفاتلاشه، بافت شناسی سلول کبد و برآورد اقتصادی مصرف ال-کارنیتین محاسبه و بر اساس آنالیز واریانس و میانگین دانکن مقایسه آماری شدند.ال- کارنیتین در سطح 375 ppmنسبت به گروه کنترل منفی، به طور معنی داری باعث کاهش مصرف دان، افزایش وزن، افزایش کارایی تولیداروپایی، بالارفتن تیتر آنتی بادی علیه نیوکاسل و آنفلوانزا و برخی صفات خونی و سرمی (تعداد گلبول سفید و قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت و تریگلیسرید) شده است ( .)p>0/05هم چنین بر کلیه پارامترهای دیگر شامل دیگر صفات خونی و سرمی ( MCH ،MCVو ،MCHCپلاکت و0/05هم چنین بر کلیه پارامترهای دیگر شامل دیگر صفات خونی و سرمی ( MCH ،MCVو ،MCHCپلاکت وکلسترول،) صفات لاشه، بافت شناسی سلول کبد و برآورد اقتصادی اثر آن مثبت ارزیابی شد ولی معنی دار نبود ( .)P>0/05ال- کارنتین در سطوح0/05ال- کارنتین در سطوح125و ppm 250بر کلیه عوامل مورد مطالعه اثرات مثبت داشت ولی معنی دار نبوده است (.)P>0/050/05بر اساس نتایج این بررسی، بنظر می رسد ال- کارنیتین تا حدودی قادر به بهبود راندمان پرورشی، عملکرد سیستم ایمنی، صفات لاشه و اجزای خوندر جوجه گوشتی باشد که این تاثیر در سطح 375 ppmنسبت به سطوح 125و ppm 250بارزتر است
    کلید واژگان
    ال- کارنیتین- جوجه گوشتی- راندمان پرورشی- سیستم ایمنی- صفات لاشه- صفات خونی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-12-22
    1388-10-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
    Islamic Azad University Karaj Branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
    گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
    گروه دامپروری دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
    گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
    دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاهآزاد اسلامی، واحدکرج

    شاپا
    2008-8159
    URI
    http://jvcr.kiau.ac.ir/article_525799.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/183698

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب