مطالعه اثرات ماکروگارد بر پارامتر های رشد، خونی و پاسخ های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مواجهه یافته با باکتری استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae)
(ندگان)پدیدآور
پورمظفر, سجادنفیسی بهابادی, محمودمهاجری برازجانی, ژالهمحمدی, مهرزادسلیمی بجستانی, محمدرضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
خلاصه
هدف از این مطالعه ارزیابی اثر تجویز خوراکی بتاگلوکان استخراج شده از مخمر ساکارومایسس سروزیه (ماکروگارد) به میزان 1و 2 گرم به ازای هر کیلوگرم غذا بر فاکتورهای رشد و پارامترهای خونی شامل میزان هماتوکریت، هموگلوبین، MCV ، MCH ، MCHC و تعداد کلی گویچه های قرمز و سفید ماهی قزل آلای رنگین کمان (50/2±20/28 گرم) می باشد. ماهیان انتخابی به 3 تیمار شامل تیمار شاهد و تیمارهای ماکروگارد تقسیم شدند. در پایان دوره آزمایش (45 روز) خون گیری از ماهیان به عمل آمد و پارامترهای خونی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که وزن نهایی و ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای حاوی ماکروگارد نسبت به تیمار شاهد اثر مثبت و معنی داری داشت (50/0>p). سنجش پارامترهای خونی همچون هماتوکریت، هموگلوبین، MCV ، MCH و MCHC تفاوت معنی داری با تیمار شاهد نداشت (50/0p). در شمارش افتراقی گویچه های سفید، تعداد نوتروفیل ها در تیمارهای حاوی ماکروگارد اختلاف معنی داری با تیمار شاهد نشان داد (05/0>p). نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که تجویز خوراکی ماکروگارد موجب افزایش رشد و بهبود پاسخ های ایمنی ماهی از طریق تکثیر گویچه های سفید خون به خصوص جمعیت نوتروفیلی قزل آلای رنگین کمان شده و مقاومت در برابر استرس های محیطی و عوامل بیماری زا می گردد.
کلید واژگان
ماکروگاردنوتروفیل
فاکتورهای رشد
ماهی قزل آلای رنگین کمان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01




